SON DAKİKA
Hava Durumu

Uğur Dündar'dan moderatörlük için yeni karar

Usta gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'na canlı yayına çıkacağı programda moderatörlük yapmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uğur Dündar'dan moderatörlük için yeni karar

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu ile canlı yayın için tecrübesi nedeniyle Uğur Dündar'ı tercih ettiğini açıklamıştı. Uğur Dündar ise Yıldırım'ın sözlerine karşılık, "Binali Bey'in dürüstlüğüme duyduğu güvene ve böyle bir sorumluluğu üstlendiğimde adaletin terazisini asla saptırmayacağıma emin olmasına çok teşekkür ederim..." ifadelerini kullanmıştı.

Uğur Dündar sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşmda ise, "Dünden beri öyle şeyler yazılıyor ki! Komplolar, tuzaklar, tezgâhlar, kumpaslardan söz ediliyor. Moderatörlüğü kabul etmemem öneriliyor hatta tehdit eden bile çıkıyor! Bunları yazıp çizenler sanırım benim Türkiye'nin en kıdemli Tv'cisi olduğumu,50 yıldır bu işi yaptığımı unutuyor!" ifadelerini kullanmıştı.

Usta gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, programda moderatörlük yapmayacağını duyurdu.

Dündar, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" diye yazdı.

İşte Uğur Dündar'ın o paylaşımları:

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Uğur Dündar'ın moderatörlük yapmayacağını açıklamasından sonra Binali Yıldırım'dan da bir açıklama geldi. Yıldırım, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Uğur Dündar'ın kararına üzüldüğünü ifade etti.

Yıldırım, "Uğur Bey'in kararına üzüldüm. 'Adaylar ve demokrasi zarar görür' diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır" diye yazdı.

Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının ardından bir paylaşımda daha bulunan Uğur Dündar, "Baskı yapıldığı ve o nedenle moderatörlükten vazgeçtiğime yönelik spekülasyonlar dolaşıyor.Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam. Ayrıca kimseden de asla böyle bir girişim gelmedi. Kararımın tek nedeni;Türkiye'deki kutuplaşmadır. Ülkemiz acilen normalleşmelidir." dedi.

mymsdspace mymsdspace
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.