SON DAKİKA
Hava Durumu

Üç milletvekilinin TBMM üyelikleri düşürüldü

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü!

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üç milletvekilinin TBMM üyelikleri düşürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Enis Berberoğlu'nun Yargıtay'da onaylalanan cezası ile ilgili AYM'ye başvurusu var. Yani yargılaması devam ediyor. Bu devam ederken bu fezlekeleri okutarak hukuku iğfal etmeyin" dedi.

Engin Altay 3 fezlekenin apar topar Genel Kurul'a getirilmesini parlamentoya 'darbe' olarak nitelendirdi.

3 milletvekili hakkındaki fezlekelerin Genel Kurul'a getirilmesiyle ilgili lehte konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Kesinleşmiş yargı kararının AYM ya da AİHM'de yargılamaya konu olması acaba Meclis Başkanlığı'nın parlamentonun yapması gereken görevi engeller mi engellemez mi buna bakmak lazım. İç hukuk mekanizmasında karar kesinleşmiştir" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Beştaş: Bu iktidar darbecidir

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Cahit Özkan'ı Balyoz davasındaki hukuksuzluklarından iyi biliyoruz. Bu iktidar darbecidir, bu iktidar hukuku esas almıyor. Bu iktidarın parlamentoyla halk iradesiyle hiçbir işi kalmamıştır" dedi.

KCK Ana Davası'nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven 6 yıl hapis cezası, Musa Farisoğulları da 9 yıl hapis cezası almıştı.

CHP'li Enis Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

Berberoğlu ile Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM'de bekletiliyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.