SON DAKİKA
Hava Durumu

Twitter'dan Soylu'nun 2 paylaşımına daha kısıtlama!

İçişleri Bakanı Soylu'nun tweetlerine "nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği" notu düşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Twitter'dan Soylu'nun 2 paylaşımına daha kısıtlama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Twitter hesabında LGBTİ+'lar için "sapkın" ifadesini kullandığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaldırılan tweetini attığı paylaşımlarına, Twitter tarafından uyarı konulurken, "nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği" notu düşüldü.

Sosyal paylaşım ağı Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iki paylaşımına daha uyarı notu ekledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin paylaşımının ekran görüntüsünü "Sn Devlet Bahçeli'nin ifadelerine tahammül edemeyen Twitter'ın tutumunu kınıyoruz" notuyla paylaşan Soylu'nun tweetine 'Bu Tweet, taciz içeren davranış hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti' notu eklendi.

Soylu'nun 'Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti' notu eklenen paylaşımı ise şu şekilde:

"Terör örgütlerine ve sapkın LGBT'ye koruma kalkanı oluşturan Twitter; şahit oluyoruz ki, eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz..."

Bahçeli'nin paylaşımına kısıtlama getirilmişti

Sosyal paylaşım ağı Twitter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili yaptığı bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmişti. MHP'den yapılan açıklamada "Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden twitter buna tepki göstermiştir" denilmişti.

Soylu'nun paylaşımına da uyarı eklenmişti

Bakan Soylu'nun "Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadelerini kullandığı paylaşımına da "nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği" uyarısı eklenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.