SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tutuklu gazetecileri #HemenŞimdiSerbestBırakın'

Tutuklu gazeteciler için bir araya gelen "Haberin Var Mı?" inisiyatifi tahliye taleplerinin ardından yeni bir kampanya başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2020 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2020 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Tutuklu gazetecileri #HemenŞimdiSerbestBırakın'

Türkiye'nin uzun süredir gündeminde bulunduğu infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından aralarında Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Aydın Keser, Murat Ağırel ve Ferhat Çelik'in avukatları tahliye talebinde bulundular.

Pehlivan ve Terkoğlu'nun avukatları verdikleri tahliye dilekçesinde, İnfaz Yasası'ndaki denetimli serbestlik süresinin 3 yıl olarak uzatılmasına dikkat çektiler ve düzenlemeye göre, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'na suçlandıkları kanun hükmünce ceza dahi verilse cezaevinde tutulmaması, derhal serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.

Tutuklu gazeteciler için bir araya gelen "Haberin Var Mı?" inisiyatifi de tahliye taleplerinin ardından sosyal medyada bir kampanya başlattı.

Bu akşam saat 21:11'de başlayan sosyal medya kampanyası için #HemenŞimdiSerbestBırakın başlığı kullanılacak. 

"Gazeteciler haksız yere ceza alsa bile hapis yatmayacak

"Haberin Var Mı?" inisiyatifi tarafından hazırlanan videoda, tutuklu gazetecilerin durumları ve infaz düzenlemesindeki lehe olan maddelere vurgu yapıldı. 

Videoda "6 gazeteci bir haber bahane edilerek MİT Yasası'nı ihlalden tutuklandı. 90 bin kişinin cezaevinden tahliye edileceği infaz yasasının dışında bırakılmaları için sabaha karşı düzenleme yapıldı. Ancak infaz düzenlemesiyle 3 yıla çıkarılan denetimli serbestlik gazetecilere de tahliyenin yolunu açtı. Gazeteciler kumpas dava sonucunda haksız yere ceza alsa bile hapiste yatmayacak. Denetimli serbestlikten yararlanacaklar. Avukatlar yasanın çok açık hükmü nedeniyle tahliye başvurusunu yaptı: Gazetecileri hemen şimdi serbest bırakın" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.