SON DAKİKA
Hava Durumu

Tutuklu gazeteciler için anıta tuğla koydular

CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği Adalet Kurultayı'nda gazeteciler, Adalet Anıtı'na tutuklu meslektaşları için birer tuğla koydu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tutuklu gazeteciler için anıta tuğla koydular

Çanakkale'nin Eceabat Kocadere Köyü'nde düzenlenen Adalet Kurultay'ında "Yerel Medya, İnternet Medyası ve Adalet İlişkisi" de ele alındı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, çalıştay şeklinde düzenlenen toplantıda on bir gazeteci, bir karikatürist ve iki avukat söz aldı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın yönettiği oturum yaklaşık üç saat sürdü. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yarkadaş, "180'e yakın gazetecinin tutuklu olduğu ülkemizde adaletin kırıntısı bile kalmadı" dedi.

'Tek bir manşetin bedeli, kimi zaman hapis'

Çalıştay, tutuklu gazeteci ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun gazetecilere yolladığı mektubun okunmasıyla başladı. Mektubu okuyan Avukatı Yiğit Acar, Berberoğlu'nun "Türkiye'de medya üzerindeki baskılar malum. Tek bir manşetin bedeli, kimi zaman hapis bazen milyar dolarlık vergi cezası ile kesiliyor" mesajını ilettiğini aktardı.

'Adalet için mücadele edeceğiz'

SÖZCÜ.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı ise, Sözcü.com.tr Yazı İşleri Müdürü tutuklu gazeteci Mediha Olgun'un çalıştaya yolladığı mektubu okudu. Olgun, mektubunda "Adaletsizliğe uğradık ancak adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Olgun, tutuklu arkadaşları Gökmen Ulu ile Mediha Olgun'un serbest bırakılmasını talep etti.

Soruşturmalar

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ise 32 gün süren tutukluluğuna ilişkin traji komik yanları anlattı.

Çalıştayda söz alan Birgün.net editörü Hakan Demir de sitelerinin karşı karşıya kaldığı hukuksuzlukları örneklerle anlattı.

Halk.tv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman da karamsar olunmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sendika.org Genel Yayın Yönetmeni Ali Ergin Demirhan ise sitelerinin 61 kez kapatılmasına karşı verdikleri hukuk mücadelesini aktardı.

Gazete Duvar.com.tr editörü Nergis Demirkaya da hak haberciliğinde gazetecilerin karşı karşıya kaldıkları sorunlara dikkat çekti.

Evrensel.net editörü Meltem Akyol da sürekli davalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

'Mizahın üstündeki baskıyı kaldırın'

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı (İYGAD) ve Gazetem İstanbul'un Yayın Yönetmeni Mehmet Mert, yerel gazetecilerin karşılaştığı sorunların çözümü İçin yasal düzenleneme yapılması gerektiğini belirtti.

Çalıştayın katılımcısı Karikatürist Ertan Aydın da "Mizahın üstündeki baskıyı kaldırın" çağrısı yaptı.

Avukat Turan Aydoğan da medyayı cendere altına alan ceza kanunu maddelerinin düşünceyi ifade özgürlüğünü engellediğini örneklerle anlattı. Çalıştaya DİSK BASIN İŞ'in mesajını getiren Alptekin Babaç da Cumhuriyet Gazetesi'nin 11 Eylül'deki duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Gazeteciler çalıştayın ardından HAFIZA SOKAĞI'nı dolaştı. Ardından ise Adalet Anıtı'nın önüne gelen gazeteciler, tutuklu meslektaşları için anıta birer tuğla koydu. Gazeteciler tuğla koyarken, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Umarız anıtın açılışına tutuklu tüm meslektaşlarımız da katılabilir" temennisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.