SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz: Kişisel ikballerini öne koydular

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün Belediye Meclisi'nde 15 ret, 10 kabul oyu verilen 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili olarak; "Kişisel hırsların öne çıktığı, iş yapanın ve hizmet sunanın önünün açıldığı değil, çelme takıldığı bir tablo var. Mecliste siyasi bir kararı verildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkyılmaz: Kişisel ikballerini öne koydular

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında 15'e karşı 10 oyla zımnen kabul edilen 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu'nu makamında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Toplantıya CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen, Gençlik Kolları Başkanı Emre Yiğit'in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve bir grup partili katıldı.

Raporun oylandığı Meclis toplantısında kişisel ikballerini ülke menfaatlerinin önünde görenler olduğunu öne süren Türkyılmaz, "Mudanya'da taşın altına elini bir kez dahi koymayanlardan dolayı bu toplantıyı düzenledik. Beni taviz vermemekle suçlayanlar oluyor. Eğer mesele Mudanya'nın çıkarları ise ben taviz vermem. Zamanında Mudanya'mızı yönetenler belediyemizi öyle zor durumlara sokmuşlar ki varsın ben de biraz idealist, tavizsiz ve sert olayım" dedi.

'Verilen karar rasyonel değil, siyasidir'

"Kendilerine muhalif diyen arkadaşlara sadece üzülüyorum" diyen Türkyılmaz, "Kendilerini hemşehrilerimin nezdinde bu kadar kötü duruma düşürmelerini çok acı buluyorum. Kendine solcu, devrimci ve hatta sosyalist diyen bu arkadaşların şu anki pozisyonlarını da hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Faaliyet raporu oylamasında kişisel hırsların öne çıktığını, iş yapanın, hizmet sunanın önünün kesildiği bir tablo gördüklerini söyleyen Türkyılmaz, "Burada kararlar rasyonel değil yine siyasi olarak verilmiştir. Bu arkadaşlarımız raporu toptan reddederek emekli olan personellerimizin emekliliğini reddetmişlerdir. Halkımızın çöpünü toplamak için çöp kamyonu almışız ama her nedense çöp kamyonunu da reddetmişlerdir. Zeytin Dalı ekibimiz güçten düşmüş vatandaşlarımızı hamama götürmüş, saçını kesmiş, yemeğini yapmış, evini temizlemiş bunu reddetmişlerdir. Hadi hepsini geçelim hain FETÖ darbesi sonrası çıkarılan KHK'lar ile ilgili yaptığımız işlemleri neden reddettiniz?" diye sordu.

Hayri Türkyılmaz, makamında açıklamalarda bulundu

'Tertemiz bir belediye yönetiyoruz'

Ahbap-çavuş ilişkisinin unutulması gerektiğini, Mudanya Belediyesi'nin halkın belediyesi olduğunu ifade eden Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Biz her zaman menfaat çevrelerinin değil halkın çıkarını önemsiyoruz. Her şeyimiz açık şeffaf. Onaylamadıkları raporda komisyonlara katılarak attıkları imzalar mevcut. Çocukça komplo teorileriyle kendilerini komik duruma düşürüyorlar. İçim her zamanki gibi rahat, tertemiz bir belediye yönetiyoruz. İş yapmamızı engelleme çabalarını da hemşehrilerim tüm açıklığıyla görüyor. Biz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Kafasında Mudanyalı hemşehrilerime hizmet etmek dışında başka bir düşüncesi olan yönetici, siyasi varsa belediyemizin kapısından içeri girmesin."

Batman: Meclis üyeliklerinden istifa etmeliler

Mudanya'nın beş dönem kayıptan sonra hak ettiği yönetime kavuştuğunu savunan CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ise, "Mudanya sosyal demokrat, dürüst ve temiz bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Mecliste yaşanan pazarlık ve kirli oyunların karşısında belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin dik duruşlarından dolayı gurur duyduk" dedi.

Parti tüzüğünü işleterek aldıkları kararların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade eden Batman, "Menfaatlerini ve çıkarlarını düşünen kişiler CHP'de hiçbir zaman yer almamıştır ve almayacaktır. CHP'nin oyları ile o koltuklarda oturan bağımsız meclis üyeleri AKP'nin değnekçisi olmuştur. Bulundukları meclis üyeliklerinden istifa etmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.