SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevden alındı

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Bostan görevinden alınarak yerine vekaleten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ atandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevden alındı

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan görevinden alındı. Bostan'ın yerine, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Karadağ'ın vekaleten atandığı öğrenildi.

Başbakanlığa bağlı olan Türkiye Varlık Fonu, önemli kamu varlıklarında değer artışı sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak, katılım finansmanına uygun varlıkların gelişmesine destek olmak, sermaye piyasalarının araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, Türkiye'ye daha fazla yatırımcı ilgisini çekmek ve yeni yatırımlar için sermaye sağlamak, stratejik önem arz eden sektörlerin gelişmesine ve büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Ağustos 2016'da kurulmuştu.

Türkiye Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu, Mehmet Bostan, Himmet Karadağ, Kerem Alkin, Yiğit Bulut ve Oral Erdoğan'dan oluşuyordu.

Tayyip Erdoğan'ın dikkat çeken sözleri

Mehmet Bostan'ın neden görevden alındığı tartışılırken, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Varlık Fonu'na ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Bu olmayınca sayın Başbakan, Varlık Fonu ona bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunları istişaretisini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu'nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız." dedi.

Erdoğan'ın bu açıklaması Varlık Fonu konusunda Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında sorun olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.