SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de son 9 yılın en sıcak kasım ayı yaşandı

Kasım ayında, 11,5 dereceyle son 9 yılın en yüksek sıcaklık ortalaması görülürken bu rakam 1971'den bu yana yaşanan en yüksek ikinci sıcaklık ortalaması olarak kayıtlara geçti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye'de son 9 yılın en sıcak kasım ayı yaşandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, bu yılın kasım ayında ortalama sıcaklık Doğu Anadolu Bölgesi ile Gemerek, Zara, Kangal, Amasya, Bayburt, Osmancık, İspir, Oltu, Siirt, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Kahta, Siverek, Cizre ve Birecik çevrelerinde mevsim normalleri civarında seyretti.

Türkiye'de uzun yıllar kasım ayı ortalama sıcaklığı 8,9 derece olarak ölçüldü. Bu yıl ise havaların sıcak geçmesi nedeniyle ortalama kasım ayı sıcaklığı 2,6 artarak 11,5 oldu.

Türkiye'de 1971'den sonra en yüksek ortalama kasım ayı sıcaklığı 12,5 dereceyle 2010 yılında kaydedilmişti.

Bu ölçüme göre son 9 yılın en yüksek, 1971'den itibaren de ikinci en sıcak kasım ayı yaşandı.

Marmara'da sıcaklık yaklaşık 5 derece arttı 

Marmara Bölgesinde ortalama sıcaklık bu yıl mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bölgede kasım ayında uzun yıllar ortalama sıcaklık 10,4 derece iken bu yıl 15,1 dereceye çıktı. Kasım ayında en düşük ortalama sıcaklık 15,1 derece ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde görüldü. Bu ayda en yüksek ortalama sıcaklık 19,4 derece ile Çanakkale'de gerçekleşti.

Ege Bölgesinde de mevsim normallerinin üzerinden ortalama sıcaklık tespit edildi. Bölgenin uzun yıllar kasım ayı ortalama sıcaklığı 11,3 dereceyken bu yıl 14,9 dereceye yükseldi. Bölgede en düşük ortalama sıcaklık 9,7 derece ile Kütahya'da en yüksek ortalama sıcaklık ise 20,1 dereceyle Bodrum'da kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.