SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de kaç kadın muhtar var?

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğince organize edilen gezi kapsamında çeşitli illerden kadın muhtarlar, Bilecik'te bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye'de kaç kadın muhtar var?

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Türkiye'de 681 kadın muhtarın bulunduğunu belirterek, "Dernek olarak yaptığımız çalışmalarda amacımız kadın muhtar sayısının önümüzdeki yerel seçimlerde artmasını sağlamak" dedi. 

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğince organize edilen gezi kapsamında çeşitli illerden 75 kadın muhtar, Bilecik'te bir araya geldi.

İlk olarak Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde bulunan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezen kadın muhtarlar, daha sonra türbe ziyaretinde bulundu. Muhtarlar, Bilecik Belediyesi tarihi saat kulesi ve Sultaneli Osmanlı Sokağı'nı da gezdi.

Dernek Başkanı Serpil Erenoğlu, Türkiye genelinde yaptıkları etkinlikleri seminer ve çalıştaylarla süslediklerini belirterek, Osmanlı'nın kuruluşundan bu yana özel bir şehir olması nedeniyle Bilecik'e gezi düzenlediklerini söyledi.

Bilecik Valiliğinin ev sahipliğinde kentteki tarihi ve turistlik mekanları ziyaret edeceklerini anlatan Erenoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Burada turizm amaçlı değil şehirlerin kültürlerini tanımak amacıyla bir araya geliyoruz. Şu anda Türkiye genelinden 75 kadın muhtarımız var. Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla, Kütahya, Eskişehir, Kayseri ve Denizli gibi iller var. Türkiye genelinde 681 bayan muhtarımız var. Dernek olarak yaptığımız çalışmalarda amacımız kadın muhtar sayısının önümüzdeki yerel seçimlerde artmasını sağlamak. Daha çok kadının kendine güvenerek, Türkiye genelinde kadın gözüyle ve dokunuşlarıyla yerel yönetimi güçlendirmesini amaçlamaktayız.''

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can da kadın muhtarları misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerin temel yardımcıları olan muhtarlar arasında kadın muhtarların olmasının ayrı bir öneminin bulunduğunu vurguladı.

Kadın muhtarlar, Osmaneli ilçesindeki İçmeler tesisleri, Osmaneli tarihi konakları, tarihi Rüstem Paşa Camisi'ni ve Aya Yorgi Kilisesi'ni de gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.