SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye'de direksiyonda aynı Maho Ağa var'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'gariban' dediğini anımsatarak, "Bir bilmece soracağım. Kim olduğunu bilecek misiniz. Sarayı var kral değil uçağı var pilot değil parası var helal değil. Bana gariban diyor. Otobüs nereye gider? Şoförün istediği yere mi? Yolcuların istediği yere mi? Türkiye'de bir kişi var direksiyonda aynı 'Maho Ağa'." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Türkiye'de direksiyonda aynı Maho Ağa var'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güven ve huzura ihtiyacı bulunduğunu, kendisinin en büyük projesinin "huzur" ve "mutluluk" olduğunu söyledi. 

Asla sağcı ve solcu kavramı gözetmeyeceklerini vurgulayan İnce, "Sağcı, solcu bakmayacağız. Türbanlı mı, türbansız mı, bakmayacağız. Böyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz, sadece yetenek olacak, sadece liyakat olacak, sadece ehliyet olacak. Kamuda yükselmenin temel kriterini, yetenek üzerine kuracağız. Dün akşam bir genç kardeşimiz ağlattı beni. Asgari ücretli biri 50 lira yardım etmiş bana. Bunu kim bilir benim gibi Artvin, Borçka'da öğretmenlik yapan bilir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki sorusu olduğunu belirten İnce, "Cumhurbaşkanlığının 2917 bütçesi Ocak ayı 15 milyon Şubat 26 Mart 27 milyon Nisan 27 Mayıs Haziran26,Temmuz 32,Ağustos 26,Eylül 29, Ekim 24,Kasım 29 Aralık kaç para 359 milyon. Bu nedir? Cumhurbaşkanlığına ödenek ayrılmış. Sanki devlet malı deniz hikayesi var ya. Ey Erdoğan, sen kimin parasını harcıyorsun? Yazık değil mi günah değil mi? 2007 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon 2014'te 199 milyon 2018'de 845 milyon. 2007'den 2018'e 25 kat artmış harcadığı para." diye konuştu.

"Netanyahu'nun partisine üye olan kişi var mı?"

İnce, ikinci sorusunu ise şöyle yöneltti:

"ABD'deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? Ödediğin paranın içinde o şirketlerinde Netanyahu'nun partisine üye olan kişi var mı? Sorularım gayet açık ve net. Neden biliyor musun devlet yönetimi ince iş ince."

İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bölgenin en önemli ürünlerinin başında gelen fındıkla ilgili bazı düzenlemeler yapacağını belirtti.

Kendisine şöhretli insanlar değil, büyük davaya inanmış insanlar gerektiğini ifade eden İnce, "Ağustosta fındık hasadı var. Peşin söyleyeyim. 24 Haziran'da Muharrem İnce Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olursa ağustos ayında fındık 15 lira. Bu fiyata fındığı isteyen alır, isteyen almaz. Kalırsa devlet üreticinin elinden alacak." dedi.

Muharrem İnce, gençleri iyi eğiteceklerini dile getirerek, "Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Gençlere 19 Mayıs ve 29 Ekim'de biri gençlik bursu, biri ise cumhuriyet bursu olamak üzere beş yüzer lira para vereceğiz. Bu parayı kim verecek, tabii ki devlet verecek. CHP, cumhurbaşkanı ve isimler vermeyecek, devlet verecek." ifadelerini kullandı.

"Bunu kavrayamazsak 100 yıl geri kalırız"

Önümüzdeki 4 yıl içinde 16 yeni mesleğin çıkacağını söyleyen İnce, "Geleceğe sesleniyorum. Tezek, çöplük değil gelecek. Bunu konuşacağız. Şimdi endüstri 4.0 devri. Makina insan iletişimi. Aynı pandül üzerinde sana,bana farklı ürünler. Bunu kavrayamazsak 100 yıl geri kalırız." dedi.

Emeklilere de seslenen İnce, "2008'den bu yana sürekli maaşınız düşüyor. Finlandiya'da en yüksek ile en düşük maaş arasında 2 kat fark var. Türkiye'de 840'a 9500. Yüzde 11 enflasyon, yüzde 20 işsizlik. Türkiye bunu kaldıramaz. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Ekonomiyi nasıl yöneteceksin diyor. Söyleyeyim." diye konuştu.

"Türkiye'de bir kişi var direksiyonda aynı 'Maho Ağa'"

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye hukuk devleti olacak. Yatırımcı baktığında buraya yatırım yapabilirim diyecek. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğim. İsraf olmayacak. Kurallar değişmeyecek net olacak. Güven duyacak yabancı sermaye. 24'ünde cumhurbaşkanı olayım bir günde dolar düşmezse ben de neyim. Muharrem İnce'nin vaadi ne? Demokrasi, hukuk devleti. Hedefimiz AB'ye girmek. Onlara şunu diyeceğiz. Onların da bize ihtiyacı var. Genç nüfus olarak.

"Ziraat bankası kiminle ilgilenir? Çiftçiyle falan ilgilendiği yok. Medyayla ilgileniyor. Ziraat Bankası'na 1 milyar dolar kredi verdi. Sarayı var özel mi özel, uşağı var özel mi özel ama içinde sevgi yok. Onun için hiç şansı yok. Bana ne diyor? Gariban diyor. Bir bilmece soracağım. Kim olduğunu bilecek misiniz. Sarayı var kral değil uçağı var pilot değil parası var helal değil. Bana ne diyor? Gariban diyor. Ben aslında dünyanın en zengin adamıyım. İnsanları Türk, Kürt diye ayırmam, sağcı-solcu, Alevi- Sünni diye ayırmam benim gönlüm zengin. Hep birlikte şunu yapmamız lazım. Herkes bir komşuna anlatacak. Gidişattan memnun musun? Otobüs nereye gider? Şoförün istediği yere mi? Yolcuların istediği yere mi? Türkiye'de bir kişi var direksiyonda aynı 'Maho Ağa'."

Miting sonunda vatandaşlara karanfil atan Muharrem İnce, Bolu mitingi için kentten ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.