SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye büyük kopuşlarla felakete gidiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'daki referandumu sonrasında oluşan tabloyla birlikte Türkiye'nin bir kopuş süreciyle karşı karşıya kaldığını, bunun Türkiye'yi felakete götüreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Türkiye büyük kopuşlarla felakete gidiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada referandum sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

16 Nisan'daki referandumdan sonra oluşan tabloyla birlikte Türkiye'nin bir kopuş süreciyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 4 temel konuda ciddi bir kopuş süreci yaşadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ülkenin karşı karşıya olduğu ve yaşayacağı sorunlara ilişkin süreçleri şöyle açıkladı:

"Meclis ile devleti yönetenler arasındaki kopuş. Meclisin yetkileri bir başka kişiye, yürütme organına verildiği için Meclis ile devleti yönetenler arasında ciddi bir kopuş var. Parlamentonun yetkileri büyük ölçüde elinden alındı. Yönetenleri denetleyebilecek bir güç artık yok. Bu tarihsel bir kopuştur, bu kopuş Türkiye'yi felakete götürür. Birinci ve en temel kopuşlardan birisidir bu.

İkinci kopuş, taraflı cumhurbaşkanı ile ona oy vermeyen milyonlar arasındaki kopuştur. Tarafsız cumhurbaşkanı, 80 milyonun cumhurbaşkanıdır, şimdi sadece ona oy verenlerin cumhurbaşkanlığı rolünü üstlendiği için milyonlarla cumhurbaşkanı arasında ciddi bir kopuş yaşanıyor. Cumartesi günü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı olduğunda bu kopuş çok daha net bir biçimde ortaya çıkacak.

Adaleti arayan toplum ile adaleti dağıtan yargı arasındaki kopuştur. Adalet dağıtan hakimler artık hukukun üstünlüğüne göre değil üstünlerin hukukuna göre, egemenlerin hukukuna göre adalet dağıtacak. Dolayısıyla adalet isteyen vatandaşla adalet dağıtan yargı arasında ciddi bir kopuş olacak.

Çöken adalet ve demokrasi ile birlikte Türkiye'nin uygar dünyadan kopmasıdır. Artık Türkiye dünyadan dışlanan bir ülke konumuna geldi. Entelektüel gücün de giderek kan kaybetmesi, Türkiye'nin yumuşak gücünü de büyük ölçüde törpüledi ve yok etti. Bugün geldiğimiz nokta, budur. Bu dört kopuş, devletin dinamiklerini çökertti. Diyeceksiniz ki, bunu söylüyorsunuz, umutsuz musunuz? Asla umutsuz değiliz, asla. Kayseri'den Ankara'ya gençler yürüyor, demokrasi için, insan hakları için yürüyorlar. Hak için, adalet için, vicdan için yürüyorlar. O gençler olduğu sürece hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etti." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.