SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye bu akşam ekranlara kilitlenecek

Türkiye bu akşam, AKP'nin 2002'de iktidara gelmesinden sonra yapılmayan, iki siyasi rakibin karşı karşıya geleceği bir tartışmayı ilk kez ekranlardan canlı izleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2019 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye bu akşam ekranlara kilitlenecek

23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu bu akşam canlı yayımlanacak olan tartışma programına birlikte katılacak.

Böylece Türkiye'de 17 yıldır ilk kez bir seçim öncesinde iki aday karşılıklı olarak projelerini anlatıp, tartışacak.

İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan yayını, bütün televizyon kanalları yayınlayabilecek.

Saat 21.00'de başlayacak programın teknik altyapısı ve rejisi de AKP ve CHP tarafından sağlanacak.

Tartışma programının moderatörü Fox TV'deki 'Çalar Saat' programının sunucusu İsmail Küçükkaya olacak. Daha önce moderatörlük için Uğur Dündar'ın adı geçmiş, Dündar da önce öneriyi kabul etmiş, ancak daha sonra "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.