SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Metal'in Bursa Mitingine MİB'ten tepki

Metal İşçileri Birliği (MİB), sosyal medya hesabından Türk Metal Sendikası'nın 'Büyük Bursa Mitingi'ne tepki göstererek, "2015 yılından kıl payı kurtulan Türk Metal akıl hocalarının verdiği yol haritası ile bir anda metal fırtınanın baş gösterdiği Bursa'dan yapmacık bir eylem başlatıyor" paylaşımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türk Metal'in Bursa Mitingine MİB'ten tepki

MESS ile yürütülen toplu sözleşme sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türk Metal Sendikası'nın 19 Ocak'ta Bursa'da gerçekleştireceği mitinge Metal İşçileri Birliği (MİB), sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

MİB, Türk Metal Sendikası'nın eylem programlarını yetersiz bulduğunu ifade ederek, 19 Ocak Pazar günü yapılacak Büyük Bursa Mitingi'ne yönelik 'eylemi hafta içine alın' çağrısında bulundu. 

MİB'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"2015 yılından kıl payı kurtulan Türk metal akıl hocalarının verdiği yol haritası ile bir anda metal fırtınanın baş gösterdiği Bursa'dan yapmacık bir eylem başlatıyor...
Sanki MESSS TİSSS bilmem ney süreçlerinde sahaya son beş dakikada girmiş ve olaylardan haberi olmadan sonuçlanmış ve sinirlenmiş...
Ya bu nasıl olur deyip, isyan etmiş havasında bir miting...
Üstelik bunu gösterişli yapmak için Haluk Levent gibi tanınmış simaları da sendika parasının "cüzi" miktarı ile karşılayarak....
Yapacağımız tek şey şu :
Haluk Levent gibi onurlu insanlara durumu anlatıp, işçiyi satacak sözleşmenin yapmacık konserine ayak oyuncusu olmaması yönünde uyarmak."

Renault, TOFAŞ, Bosch, Coşkunöz, Delphi-Aptiv, Prysmian Kablo gibi fabrikalarda çalışan metal işçileri, MESS'e karşı eylemlerini sürdürüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.