SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Metal Bursa'da büyük mitinge hazırlanıyor

İşveren temsilcisi MESS ile yürütülen toplu sözleşme sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türk Metal Sendikası, Bursa'da miting yapacağını duyurmuştu. Türkiye'nin dört bir yanından "patronlara son sözümüzü söylemeye geliyoruz" diyen metal işçileri, 19 Ocak Pazar günü Büyük Bursa Mitingi'ni gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türk Metal Bursa'da büyük mitinge hazırlanıyor

Türk- İş'e bağlı Türk Metal Sendikası ile işveren temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu sözleşme süreci anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Metal iş kolunda işveren temsilcisi MESS ile Türk Metal Sendikası arasında son olarak 10 Ocak'ta gerçekleşen görüşmede patronlar ücret artışı teklifini yüzde 6,05'ten yüzde 8'e çekmişti. Teklifi yeterli bulmayan Türk Metal Sendikası, MESS'in teklifini reddettiklerini belirterek, eylemleri artırma kararı aldıklarını ve Bursa'da miting düzenleyeceklerini dile getirmişti.

Bunun üzerine metal işçilerinin eylemleri devam ederken Türk Metal Sendikası, 19 Ocak Pazar günü Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı'nda 'Büyük Bursa Mitingi' düzenleyeceklerini duyurdu. Metal işçileri, "Türkiye'nin dört bir yanından, emeğimizin hakkını almak için Bursa'ya geliyoruz! Alnımızın teriyle, emeğimizin nuruyla, patronlara son sözümüzü söylemeye geliyoruz" dedi.

12:30'da düzenlenecek mitinge sevilen sanatçı Haluk Levent'te şarkılarıyla eşlik edecek.

Türk Metal Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Uzlaşma masasında işçiye verdiği değersizliği, işçinin emeğine, alınterine saygısı olmadığını yaptığı yere batısı komik zam teklifleriyle bir kez daha gösteren MESS ve işverenlere 'dur' demek, işçinin ve emekçinin alınterini o masadan kuruşuna alabilmek adına sanayinin gözbebeği Bursa'dan MESS ve işverenlere lütufta bulundukları yüzde 8'lik komik rakamı tokat gibi suratlarını vurmak üzere Türk Metal Büyük Bursa Mitinginde tek yürek olmaya davet ediyoruz" denildi. 

Bursa, İzmir, İstanbul, Mersin gibi bir çok şehirde metal işçileri, Türk Metal Sendikasının almış olduğu eylem programı doğrultusunda eylemlerini gerçekleştiriyor.

Bursa'da ise Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan metal işçileri, vardiya değişimi sırasında basın açıklamasını okuyarak işçileri bilgilendiriyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.