SON DAKİKA
Hava Durumu

Tüm yurtta kadınlar sokağa çıktı

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması talebiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere tüm yurtta sokağa çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tüm yurtta kadınlar sokağa çıktı

Kadınlar, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemesine karşı tüm yurtta eş zamanlı eylem düzenledi. "Büyük Kadın Buluşması" çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi. 

Kadınlar, İzmir'den İstanbul'a, Ankara'dan Eskişehir'e, Mersin'den Samsun'a, Bursa'dan, Bolu'ya, Adana'dan, Antakya'ya, Antalya'dan, Eskişehir'e ülkenin dört bir yanında sokaklara çıktı.

Kadınlar tarafından yapılan açıklamada, "Erkek şiddetiyle aramızdan ayrılan kadınların isimlerini ezbere sayıyoruz. O isimler şimdi elimizde, eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bu kadınlar hayatta olabilirlerdi. 'Hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi uygulansın' diyoruz. Kadına yönelik şiddet her gün arttığı halde, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin bir şekilde uygulanmasını değil, kaldırılmasını gündeme getirenler bu cinayetlerin ortaklarıdır." denildi.

İstanbul Kadıköy'de toplanan kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi uygulansın", "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" diye haykırdı. İzmir Alsancak'ta kadınların eylemine müdahalede bulunan polis, ters kelepçe yapılarak 16 kadını gözaltına aldı. 16 kadının gözaltına alınmasını alandaki diğer kadınlar oturma eylemi yaparak protesto etti. 

(Fotoğraflar; Kadın Savunması)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.