SON DAKİKA
Hava Durumu

Tüm Bursa böyle bir temizlik için seferber olmalı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, dünyada 100'ü aşkın ülkede gerçekleştirilen çevre hareketi "Let's Do It" (Haydi Yapalım) etkinliği kapsamında geniş katılımlı çevre temizliği yapıldı. İnegöl'deki etkinliğin duyarsızlığımız nedeniyle dağını, bayırını, yollarını, sokaklarını çöplerle doldurduğumuz Bursa'nın her yerinde yapılması gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tüm Bursa böyle bir temizlik için seferber olmalı

Son yıllarda, duyarsızlığımız nedeniyle yaşadığımız şehirlerin her yerini; yollarını, sokaklarını, piknik alanlarını, ovayı, bayırı, şehirlerarası yolların kenarlarını, dağların zirvelerini bile çöplerle doldurduk. Her yeri kaplayan çöpler çirkin bir görüntü oluştururken, bazı atıklar sağlığı da tehdit ediyor.

Yaşadığımız çevrenin bu çöplerden temizlenmesi için herkesin katılacağı bir temizlik hareketi gerekiyor. Bursa'nın İnegöl ilçesinde Belediyenin öncülüğünde örnek bir çevre temizliği yapıldı.

Dünyada 100'ü aşkın ülkede gerçekleştirilen çevre hareketi "Let's Do It" (Haydi Yapalım) etkinliği kapsamında geniş katılımlı çevre temizliği yapıldı. İnegöl'deki etkinliğin duyarsızlığımız nedeniyle her yerini çöplerde doldurduğumuz Bursa'nın her yerinde yapılması gerekiyor.

İnegöl Belediyesi önünde öğrencilerin de katıldığı temizlik çalışmaları, Atatürk Bulvarı'nda tamamlandı. İnegöl Kaymakam Vekili Seyitoğlu çalışmanın belediye öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirterek, "Çöplere baktığımız zaman genelde sigara izmariti görüyoruz. Pervasızca dışarı atılmış." dedi.

İnegöl'ün 116 mahallesinin tamamında benzer şekilde çöp topladıklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Duyarsız vatandaşların çöplerini topladık. Bizler bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Rica ediyorum, yalvarıyorum; lütfen kirletmeyelim ve şehrimizi temiz tutalım. Bugün bu şehrin kaymakamı, milletvekili, belediye başkanı yerden çöp aldı. Ben bundan utanmıyorum ancak bu noktada yere atan kişilerin de bir kez daha düşünmesini rica ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Aslında İnegöl halkı olarak duyarlıyız. Gördüğünüz gibi çöpler sigara içiminden kaynaklanıyor. 200 metrede 200 tane çöp almışsam, bunun 199'u sigara izmariti. Lütfen sadece çevremizi temiz tutmayı düşünmeyelim, bu kampanya ile ciğerlerimizi de temiz tutmayı düşünelim. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Eminim onların belleğinde daha temiz olma yerleşti. Daha hassas davranacaklar."

İnegöl'deki çevre temizliği etkinliğine öğrenciler, vatandaşlar ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla birlikte Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.