SON DAKİKA
Hava Durumu

Genelkurmay iddialara fotoğraflarla yanıt verdi

TSK tarafından, Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesine ilişkin, "Sivil, masum kişiler, çevre, tarihi eserler, dini ve kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır." ifadesi kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Genelkurmay iddialara fotoğraflarla yanıt verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesine ilişkin, "Sivil, masum kişiler, çevre, tarihi eserler, dini ve kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır." ifadesi kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ÖSO ile birlikte Afrin'i YPG'nin elinden almasının ardından, ÖSO'cuların ilk işi Demirci Kawa heykelini iş makinesiyle yıkmak olmuştu.

Bu olayın tepki çekmesinin ardından TSK da bir açıklama yaparak, "Türk Silahlı Kuvvetleri için her türlü dini ve tarihi yapı dokunulmazdır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı sosyal medyadan bu açıklamayı destekleyen yeni fotoğraflar paylaştı. Irak ordusunun Musul, YPG'nin de Rakka'da yürüttüğü operasyonların ardından kentlerin yıkıldığını anlatan TSK, paylaşımında Afrin'deki binaların hiç zarar görmediğini aktardı.

TSK'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesine ilişkin yapılan paylaşımda, "Sivil, masum kişiler, çevre, tarihi eserler, dini ve kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır." değerlendirmesine yer verildi.

Paylaşımda ayrıca, diğer silahlı güçlerin operasyon yaptığı ve enkaz haline dönüşen Musul, Halep, Rakka ve Doğu Guta'ya dair fotoğraflara da yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.