SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump ve eşinin koronavirüs testleri pozitif çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ve eşi Melania Trump'ın yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump ve eşinin koronavirüs testleri pozitif çıktı

Twitter üzerinden test sonuçlarının pozitif çıktığını yazan 74 yaşındaki ABD Başkanı Trump "Karantina ve tedavi sürecine hemen başlayacağız. Bunu beraber atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Dün, Trump'ın kıdemli danışmanlarından Hope Hicks'in Koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Hicks ve Trump, salı günü başkan adayları canlı yayın tartışması için Ohio'ya, ardından da bir miting için beraber Minnesota'ya gitmişti. 

Associated Press'e konuşan kaynaklar, Hicks'in çarşamba akşamı Minnesota'dan başkent Washington'a uçarken soğuk algınlığı benzeri hafif semptomlar göstermeye başladığını belirtti. Kaynaklara göre Hicks uçağın içinde izole edildi ve perşembe günü de Koronavirüs'e yakalandığı doğrulandı.

'Ben onun gibi maske takmıyorum'

Yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım'da yapılacak seçim öncesi ilk kez gerçekleşen yüz yüze tartışmada rakibi Joe Biden'ın maske önlemini hedef aldığı anlar yeniden gündem oldu. 

Kendisiyle tartışma yayınına giden kıdemli danışmanlarından Hope Hicks'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla kendisi de test olan ve sonucu pozitif çıkan Trump, Biden'ın karşısında "Ben onun gibi maske takmıyorum onu ne zaman görseniz maske takıyor. 200 fit ötede konuşurken bile göreceğiniz en büyük maskeyle geliyor" dedi.

Trump, "Ben maskeyi gerekli olduğunu düşündüğümde takıyorum. Bu gece bir örnek, herkes test oldu. Ben ihtiyaç olursa maske takarım" dedi.

Trump, salgın süresince Covid-19'u hafife alan söylemleri nedeniyle eleştirilmiş, rakibi Biden'ın önlem olarak maske takmasını ilgili olarak sık sık tiye almıştı. Trump'ın salgınla mücadelede maske takmayı siyasileştirdiği konuşulmuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.