SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan Türkiye'ye yeni tehditler

Rahip Brunson konusunda Türkiye'ye yeni tehditlerde bulunan ABD Başkanı Trump, "Oturup hazmedecek değiliz. Bu işin sonunu daha görmedik. Neler olacağını göreceğiz.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump'tan Türkiye'ye yeni tehditler

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Brunson konusunda Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Trump açıklamasında Türkiye'yi bir kez daha tehdit etti. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada "Türkiye uzun süredir bir sorun" dedi. Trump, Türkiye'de ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson konusunda "Çok uzun süre önce Pastör'ü geri vermeliydiler ve bence Türkiye çok çok kötü davrandı, henüz bu iş bitmedi" diye konuştu.

Trump gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye uzun zamandır bir sorun. Bir dost gibi davranmadılar. Ne olacağını göreceğiz. Pastör Brunson harika bir insan. Casus diye uydurma bir suçlama yönelttiler ve o bir casus değil. Şu anda yargılanıyor, tabii buna yargılama diyebilirseniz. Çok uzun süre önce onu geri vermeliydiler ve bence Türkiye çok çok kötü davrandı, yani daha bu iş bitmedi. Oturup bunu kabul etmeyeceğiz, insanlarımızı alıkoyamazlar, dolayısıyla ne olacağını göreceğiz."

​Trump'ın Brunson'ın 2 yıl tutukluluktan sonra evhapsine çıkarılması ama serbest bırakılmamasına ilk tepkisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım getirmek olmuştu. 

Ardından Türkiye'den ithal edilen alüminyum ve çelikte gümrük vergisini ikiye katladığını duyuran Trump, son günlerdeki açıklamalarıyla yeni yaptırımların yolda olduğuna dair gözdağı veriyor.

Rahip Brunson'un avukatı tahliye için 3. kez başvuruda bulunmuş, mahkeme kararı reddetmişti.

Dün de tehdit etmişti

Trump dün de Türkiye'yi Twitter üzerinden, "Türkiye uzun yıllar ABD'den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahibi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz" ifadeleriyle tehdit etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.