SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan Erdoğan'a skandal mektup

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye harekatı nedeniyle devletler arası ilişkilerde bir örneği bulunmayan kaba bir üslupla tehdit içeren mektup yazdığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump'tan Erdoğan'a skandal mektup

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı skandal ifadelerle dolu mektup gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyu mektuba önce inanmadı ama, daha sonra Beyaz Saray'dan doğrulama geldi.

Trump'ın dünya siyasi tarihinde görülmeyen bir üslupla kaleme aldığı mektubun bir kopyasını FOX Business muhabiri Trish Regan yayınladı.

Voice of America'da (Amerikanın Sesi) sitesinde yer alan habere göre, Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal ifadelerle dolu bir üslupla sesleniyor. Erdoğan'ı "sert adam olmaması, aptal olmaması" için uyaran ABD Başkanı "Suriye insancıl bir yolla çözülmezse Türkiye ekonomisini mahvedebileceği" tehdidini de tekrarlıyor. Mektupta, "Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türkiye ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Gel anlaşalım. Eğer doğru ve insancıl yoldan bu işi çözersen Mazlum Kobane'yle (Ayn el Arap) anlaşma tarih seni hayırla yad edecektir. Eğer güzel şeyler olmazsa seni sonsuza kadar şeytan olarak anacaktır. Sert çocuk / kabadayı olma. Aptal olma! Seni arayacağım" gibi ifadeler yer alıyor.

9 Ekim tarihli mektupta Erdoğan'ı tehdit eden Trump, Rahip Brunson olayını hatırlatarak, söz konusu olayda Türkiye'ye ekonomik zarar verdiğini hatırlatıyor.

"Senin sorunlarını çözmek için çok çalıştım" diyen Trump, "Harika bir anlaşma yapabilirsin" diyerek, "General Mazlum (Kobani) seninle müzakere etmeyi kabul ediyor, geçmişte vermediği tavizleri verecek. Bana gönderdiği bir mektubu elimde tutuyorum" diyor.

Trump'ın Erdoğan'a gönderdiği iddia edilen mektupta, "Bunu doğru ve insancıl bir biçimde yapabilirsin" denilirken, "Sert adam olma. Aptal olma! Seni sonra arayacağım" ifadeleri yer alıyor.

Davutoğlu: Trump özür dilemeli

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da mektubun ardından flaş bir çıkış yaparak Trump'ın özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında Türk milleti ve devleti rencide edilmiştir. Özür dilenmediği takdirde yarın yapılması beklenen görüşmeler ve ABD ziyareti acilen iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.