SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan Erdoğan'a 'Brunson' teşekkürü

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili "Yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump'tan Erdoğan'a 'Brunson' teşekkürü

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, dün İzmir'de görülen duruşmanın ardından tahliye edilen rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Trump, ayrıca Brunson ile bugün öğleden sonra Oval Ofis'te görüşeceğini belirtti.

"Onu tekrar görmek çok harika olacak. O zorlu bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan." diyen Trump, "Yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yaptığı ikinci paylaşımda da Trump, Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesi sürecinde Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını kaydetti.

Trump, "Ben rehineler için anlaşma yapmam. Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi ilişkilere yol açacak." değerlendirmesinde bulundu.

Rahip Brunson'ın tahliyesiyle ilgili ABD Başkanı Trump'ın teşekkürüne yaklaşık 1 saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Dün de ABD Başkanı Trump'ın "Brunson'ın bırakılması için çok çalıştık" sözlerine Cumhurbaşlanlığı'ndan tepki gelmiş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu açıklamayı yapmıştı:

"Mahkeme kararının ardından 'Working very hard on Pastor Brunson' diye mesaj atan ABD Başkanı Donald Trump'a bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir ve Türk mahkemeleri bağımsızdır. Bu gerçek, Anayasamızın 138. maddesinde açık ve net bir biçimde vurgulanmıştır.

'EMİR VE TALİMAT VEREMEZ'

'Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar, Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.' Türk mahkemeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hiçbir organ, makam, merci ya da kişiden talimat almaz, kendi kuralları ve iradesiyle kararlarını alır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.