SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan ABD'yi NATO'dan çıkarma tehdidi!

NATO Zirvesi'nin ikinci gününde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'yi Nato'dan çıkarmakla tehdidine ilişkin, "Sanırım bunu yapabilirim ama buna gerek yok." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump'tan ABD'yi NATO'dan çıkarma tehdidi!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi ikinci gününde devam ediyor. Zirvede konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var." dedi.

ABD'yi Senato onayı olmadan NATO'dan çıkarma ihtimaline değinen Trump, "Sanırım bunu yapabilirim ama buna gerek yok. Çünkü müttefikler harcamaları 33 milyar dolar artırmayı kabul etti. Daha önce hiç olmadığı kadar katkılarını artırdılar." ifadesini kullandı.

Trump, NATO'nun ABD'den çok Avrupa'ya yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Trump, "NATO liderleri Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceğim için bana teşekkür etti." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump, "AB çok dikkatli olsun. Göç Avrupa'yı kontrolü altına alıyor." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, NATO müttefiklerinin savunma harcamaları taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda ABD'nin ittifaktan çıkacağı tehdidinde bulunduğu iddia edildi.

Almanya resmi haber ajansı DPA'ya göre, Trump, savunma harcamalarının artırılmaması durumunda ABD'nin ittifaktan çıkacağı tehdidinde bulundu.

NATO kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Trump'ın sert çıkışının NATO ortaklarıyla düzenlenen oturumda rahatsızlığa neden olması üzerine liderler, Gürcistan ve Ukrayna ile yapılan toplantıya ara verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 29 lideri olağanüstü oturumda bir araya getirdi.

Toplantı öncesinde sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Trump, NATO müttefiklerinin savunma harcamalarında ilk olarak yüzde 2 taahhüdünü "anında" karşılaması gerektiğini belirterek, bu barajın da yüzde 4'e yükseltilmesi gerektiğini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.