SON DAKİKA
Hava Durumu

Trabzon'da çatışma: 2 şehit 1 yaralı

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta bir asker ile 15 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti, bir asker yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trabzon'da çatışma: 2 şehit 1 yaralı

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisi ile 15 yaşındaki genç Eren Bülbül yaralandı.

Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin ise PKK'lı teröristleri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken terörist kurşunlarına hedef oldu.

Şehit Ferhat Gedik'in Hatay'daki evinde yas var. Şehadet haberi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde oturan babası Ahmet ve annesi Hatice Gedik'e askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberi alan anne Hatice Gedik, sinir krizi geçirirken 'yavrum, kuzum' diyerek gözyaşı döktü. Gedik'in 12 Ağustos'ta doğum günü olduğu, doğum gününde bugün toprağa verileceği öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilirken, geçici görevle Trabzon'a gittiği belirtildi.

Sosyal medyadaki paylaşımı etkiledi

Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül yaşamını yitirdi. Eren Bülbül'ün sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı dün akşam Twitter'da TT (Trend Topic) oldu.

Öte yandan sıcak temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.