SON DAKİKA
Hava Durumu

TOFAŞ'ın gençleri adını Final Grubu'na yazdırdı

Basketbol Gençler Ligi'nde normal sezonun son haftasında Teşvikiye'ye 66-78 mağlup olan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, A Grubu ikincisi olarak adını Final Grubu'na yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TOFAŞ'ın gençleri adını Final Grubu'na yazdırdı

Basketbol Gençler Ligi (BGL) 18. hafta mücadelesinde TOFAŞ, Teşvikiye'yi konuk etti. Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanan maça Ömer Ege Peksarı, Efe Zekeriya, Hamza Çelik, Berke Büyüktuncel ve Berkcan Keskindemir beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, Hamza Çelik-Berkcan Keskindemir ikilisinin sayılarıyla 5. dakikayı 10-4 önde geçti. Efe Zekeriya, Berkan Aksu ve Egemen Usta'nın basketleriyle üstünlüğünü koruyan ev sahibi takım, Berkan Aksu'nun turnikesiyle ilk çeyreği 18-14 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de Berkcan'ın sayılarıyla başlayan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, Ege Peksarı ve Hamza Çelik ile skor üretse de 17. dakikada skora denge geldi: 27-27. Berke Büyüktuncel'in üçlüğüyle yeniden üstünlüğü sağlayan Mavi Yeşilli takım, Ege Peksarı ve Berke'nin sayılarıyla soyunma odasına 34-30 üstün girdi.

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başlarken, Berke Büyüktuncel ve Egemen Usta'nın skor katkısı 22. dakikada farkı 8'e (40-32) çıkardı. Konuk takım üst üste bulduğu sayılarla skora bir kez daha denge (40-40) getirirken, son çeyreğe 47-47 eşitlikle girildi.

Dördüncü çeyreğin başında Başantrenör Semih Soğuksu ikinci teknik faul çalınması nedeniyle oyundan ihraç edilirken, rakibin sayılarına Ege Peksarı, Berkcan ve Efe Zekeriya ile karşılık veren TOFAŞ, son 6 dakikaya 57-58 geride girdi. Kalan bölümde skoru çeviremeyen Bursa temsilcisi parkeden 66-78 mağlup ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.