SON DAKİKA
Hava Durumu

TOFAŞ altıncı galibiyetini aldı

TOFAŞ Basketbol Takımı, 20. Hafta karşılaşmasında deplasmanda karşı karşıya geldiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 73-80 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 6'ya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TOFAŞ altıncı galibiyetini aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 20. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk oldu. Cebeci Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Barış Ermiş, Sammy Mejia, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, Raymar Morgan ve Kenny Kadji'nin basketleriyle maça hızlı bir giriş yaptı. Pierria Henry ve Kenny Kadji'nin kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 9-11 üstünlükle geçen Bursa temsilcisi, Klobucar, Ivan Buva ve Toolson'un sayılarına engel olamayınca 8. dakikada 18-15 geriye düştü. Sammy Mejia'nın üç sayılık basketiyle skoru eşitleyen TOFAŞ, Ivan Paunic'in son saniye üçlüğüne rağmen ilk çeyreği 24-23 geride kapattı.

İkinci çeyreğin başında Barış Ermiş'in turnike basketi sonrası Berkan Durmaz'ın üçlüğüyle yeniden üstünlüğü (26-28) sağlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Josh Owens'ın turnikesinin ardından Berkan ile bir üçlük daha bularak 14. dakikada farkı 7'ye çıkardı:  26-33. Eric Buckner'ın sayılarına kaptan Mejia'nın üçlüğüyle karşılık veren Bursa ekibi, 17. dakikada skora 37-37 denge gelse de Yiğit Arslan ve Raymar Morgan'ın elinden iki üçlük bularak durumu 38-43'e taşıdı. Ancak çeyreğin sonunu iyi oynayan ev sahibi takım, Buckner, Toolson ve Bircevic'in basketleriyle soyunma odasına 45-43 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyodun ilk dakikaları Sammy Mejia ve Ivan Buva'nın basketlerine sahne olurken, TOFAŞ; Pierria Henry'nin skor katkısıyla 23. dakikada 49-50 bir kez daha öne geçmeyi başardı. Kaptan Mejia ve Raymar Morgan'ın sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Mavi Yeşilliler, Josh Owens'ın kaydettiği basketlerle son çeyreğe 57-59 önde başladı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Sammy Mejia'nın üçlüğü sonrası Raymar Morgan ve Kenny Kadji'nin sayılarıyla 8 sayılık farkı (57-65) yakaladı. Bitime 8.50 kala Raymar Morgan 5. faule ulaşarak oyun dışı kalırken, Kadji ve Mejia'nın basketleri son 6 dakikaya girerken skoru 61-67'ye getirdi. 35. dakika içinde Josh Owens ve Kenny Kadji'nin de 5'er faule ulaşarak oyundan çıkmasıyla bir sıkıntı daha yaşayan Bursa ekibi, devamında Pierria Henry'nin kaydettiği üçlükle farkı 9'a çıkararak rahat bir nefes aldı: 61-70. Buva, Thompson ve Klobucar'ın elinden bulduğu sayılarla bitime 1.35 kala skoru 69-72'ye getiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a geri dönüş izni vermeyen TOFAŞ, önce Sammy Mejia'nın üçlüğü ardından Barış Ermiş'in serbest atıştan kaydettiği sayılarla skoru belirledi. Parkeden 80-73 galip ayrılan TOFAŞ Basketbol Takımı, bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini 6'ya çıkardı.

Tony Crocker'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada TOFAŞ'ta kaptan Sammy Mejia, 17 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 1 blok ile oynayarak takımın en skorer ismi oldu. Süre alan tüm oyuncuların skor katkısı verdiği maçta Mavi Yeşillilerde, Raymar Morgan ve Pierria Henry 12'şer sayı; Kenny Kadji 9 sayı; Barış Ermiş 7 sayı; Berkan Durmaz ve Ivan Paunic 6'şar sayı; Yiğit Arslan 4 ve Muhsin Yaşar 2 sayı kaydetti.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 21. haftasında 17 Mart Cumartesi günü evinde Banvit ile kozlarını paylaşacak. TOFAŞ Spor Salonu'ndaki zorlu mücadele saat 17.00'de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.