SON DAKİKA
Hava Durumu

Tiyatro İnSanat perdeyi "İçerdekiler" ile açtı

Tiyatro İnSanat, sezonun ilk oyunuyla izleyici karşısına çıktı. İnSanat'ın Fomara Sahnesi'nde galası yapılan Melih Cevdet Anday'ın unutulmaz tiyatro oyunu "İçerdekiler" ilgiyle izlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 02:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 02:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tiyatro İnSanat perdeyi "İçerdekiler" ile açtı

Tiyatro İnSanat, sezonun ilk oyunuyla izleyici karşısına çıktı. Yazın dünyasının unutulmaz usta kalemlerinden Melih Cevdet Anday'ın, efsaneleşmiş tiyatro oyunu 'İçerdekiler'i yeniden yorumlayarak sahneleyen Tiyatro İnSanat Topluluğu'nun performansı ilgiyle izlendi.

Genç tiyatrocu Tarık Şenocak'ın yönettiği oyun, bir yıldır tutuklu bulunan bir öğretmen, başkomiser ve öğretmenin baldızı genç kız arasında geçiyor. Tiyatro İnSanat Koordinatörü İlyas Sarı, Melih Cevdet Anday gibi usta bir yazarın oyununu sahnelemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Sarı, "Yazar, oyunu 60'lı yıllarda kaleme aldığı için hep o tarihlere göre sahnelenmiş. Biz ise yeniden yorumladık ve oyunda zaman ve mekan mefhumunu ortadan kaldırdık. Çetin Altındal'ın Başkomiser'i, Ekim Hanişoğlu'nun genç kızı, Suat Oktay Şenocak'ın tutuklu öğretmeni, Serdar Memiş ile Mehmet Kuş'un polis memurlarını canlandırdığı oyunumuz belirsiz bir zaman ve belirsiz bir ülkede geçiyor" dedi.

İnSanat Başkanı Suat Oktay Şenocak ise yaptığı açıklamada oyunun ortaya çıkarılmasında kendilerine destek olan "Abdullah Geçici, Fotoğraf Sanatçısı Faik Kaplan, Rıhtım Pastaneleri ve şampiyon pasta ustası Metin Taşçı ve İLTAŞ Metal'in sahibi İlyas Taban'a teşekkür ediyoruz. Oyunumuz her pazartesi İnSanat Derneği Fomara Sahnesi'nde sahnelenmeye devam edecek. Sanatseverler oyunu ücretsiz izleyebilecekler" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.