SON DAKİKA
Hava Durumu

Tiyatro bir usta yeteneği daha kaybetti

Seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Payidar Tüfekçioğlu, tedavi gördüğü hastanede 55 yaşında hayatını kaybetti. Tüfekçioğlu, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda da sahne almıştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tiyatro bir usta yeteneği daha kaybetti

Seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Payidar Tüfekçioğlu (55), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir karaciğer nakli için donör beklediği belirtilen Tüfekçioğlu'nun akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nın internet sitesinde, "Değerli oyuncumuz sevgili Payidar Tüfekçioğlu'nu kaybettik, acımız sonsuzdur" mesajı paylaşıldı.

Payidar Tüfekçioğlu kimdir?

Sanatçı, 1962 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivertsitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olan Tüfekçioğlu, konservatuvar eğitiminden sonra Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı.

Bursa Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nda sahne alan sanatçı, son olarak İstanbul Devlet Tiyatrosu'da görev yapıyordu.

Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunan Tüfekçioğlu, Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını yaptı.

Tüfekçioğlu, Afife Tiyatro Ödülleri "En iyi Erkek Oyuncu" ve Avni Dilligil "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.