SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Yayın Şube Müdürü İlknur Göktaş, Türkiye'nin dünyadaki 110 milyar dolarlık tıbbi ve aromatik bitki pazarından aldığı payın 650 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Hedefimiz, 2023'te odun dışı orman ürünlerinde 5 milyar dolar ihracat yapmayı başarmak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Yayın Şube Müdürü İlknur Göktaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bursa'daki Barış Manço Kültür Merkezi'nde kadınlara yönelik düzenlenen "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" konulu eğitimin ardından tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tıbbi ve aromatik bitkiler açısından dünyada çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Göktaş, "Ülkemiz tıbbı ve aromatik bitkiler açısından dünya üzerinde çok önemli bir paya sahip. Farklı iklim çeşitleriyle ekolojik olarak da oldukça zengindir. Kökeni yüzlerce, binlerce yıla dayanan şifalı bitkilerden binlercesine ev sahipliği yapmaktayız." diye konuştu.

Göktaş, 20. yüzyılda tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin geri planda kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sentetik ilaç sanayisinin gelişmesi nedeniyle 20. yüzyılda tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği, geri planda kaldı. Ancak günümüzde tıbbı ve aromatik bitkilere ilgi çoğalmıştır. Bakanlığımızda tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve ihracatın artırılması için çalışmalara başlanmıştır. Dünyadaki 110 milyar dolarlık tıbbi ve aromatik bitki pazarından aldığımız pay 650 milyon dolar civarında. Hedefimiz, 2023'te odun dışı orman ürünlerinde 5 milyar dolar ihracat yapmayı başarmak." 

2 gün sürecek eğitimin sonunda katılımcılara belge verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.