SON DAKİKA
Hava Durumu

Teksas tiribün lideri tutuklandı

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan, aralarında Bursaspor'un taraftar grubu ''Teksas''ın tribün lideri Selim K. ile Teksaslılar Derneği Başkanı Mehmet G'nin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2011 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2011 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Teksas tiribün lideri tutuklandı

Adliyede cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar, ''Teksas''ın tribün lideri Selim K. ve Teksaslılar Derneği Başkanı Mehmet G. ile Recep K, Kaan M, Ufuk E, Ahmet Y, İsmail O, Habip Y, Ali Burak K, Hüseyin A, Yücel A, Ahmet S. ve Murat Ş. tutuklandı. 

Daha önce de adliyeye sevk edilen 10 kişiden 5'i tutuklanmıştı. Böylece soruşturma çerçevesindeki tutuklu sayısı 18'e yükselmiş oldu.

Bu arada, zanlıların yakınları tutuklama kararına tepki gösterdi. Zanlılardan Recep K'nin ağabeyi Fettan K, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin de aralarında bulunduğu bu kişilerin suçsuz yere gözaltına alındığını, 3 gün süreyle hem kendilerinin hem de bu kişilerin mağdur edildiğini söyledi. 

VALİ HARPUT: GÖZALTI SAYISI 40'I BULDU

Bu arada, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan kişi sayısının dün akşam itibarıyla 40'ı bulduğunu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü, bu kapsamda gözaltı sayısında sık sık değişiklikler olabildiğini bildirdi.

Harput, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet savcılığının soruşturmasını hatırlatarak, ''Ne var ne yok, sorgulamalardan sonra ortaya çıkacak'' ifadesini kullandı.

Vali Harput, şunları söyledi:

''Hepsi aynı anda değil. İçeridekilerin sorgusu yapılıyor, onlar gidiyor tekrar. İki nedene göre gözaltı oluyor: Birincisi, kamera kayıtlarındaki ve medyadaki görüntülere göre, olaya karışanlar.... İkincisi de ifade verenlerin ifadelerine göre insanlar çağrılıyor. Polis de savcılığın talimatı doğrultusunda peyderpey götürüyor. Gözaltılar bugünden yarına bitecek değil bu biraz sürecek.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltına alınan kişi sayısı dün akşam itibarıyla 40 civarına ulaştı. Dün 5'i tutuklanmıştı. Tabii, bunların kaçı içeride kaçı dışarıda şu an bilmiyoruz. Sayı her saatte, her an değişir; alınır, bırakılır, değişir.'' 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.