SON DAKİKA
Hava Durumu

Teksas'tan TFF'nin kararına sert açıklama

Bursaspor Taraftarlar Birliği, TFF'nin Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırılmasına kararına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Birilerinin lobisi ile ayrıcalık dilenip yalan demokratlık taslamıyor, gerekirse sandık dahil her platformda hukuksuz ve ilkesiz kararların hesabını soracağımızı açıkça ilan ediyoruz." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2020 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2020 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Teksas'tan TFF'nin kararına sert açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik karar aldıklarını açıklamıştı. Özdemir, "Yönetim Kurulu oy birliği ile alınan karara göre Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonunda düşme olmayacaktır. Süper Lig 2020-2021 sezonunda 21 takımla oynanacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren fakat Adana Demirspor ile karşılaşmasından yenilgiyle ayrılarak 1. Lig'de kalan Bursaspor, TFF'nin kararına tepki göstererek kararı 'üzüntü verici' bulduğunu açıklamıştı.

Bursaspor Taraftarları Birliği'nden yapılmış açıklamada ise, "Türk futbolunda şu an yaşananlar, güldürüsü yoğun bir orta oyundan farksız. Koronavirüs salgınından yalnızca düşen takımların etkilendiğinde hemfikir olmayı başarmış bir avuç akıllı, salgın sürecine lig atlama yarışında yakalanan kulüplerin hakkını herkesin gözü önünde yiyor." denildi. 

Açıklamada, "Teksas olarak, kulübümüz Bursaspor ve Bursa kenti adına, utanmazlık boyutuna ulaşan bu işbilmezliğin sonuna kadar karşısında duracağımızı bildiriyoruz. Liglere salgın sebebi ile ara verildiğinde üçüncü basamakta bulunan ve salgın sonrası taraftarsız maçlar ile lige yükselme şansından olan Bursaspor'umuz, bu süreçten, adı geçen kulüplerin tamamından daha fazla etkilenmiştir. Akhisar Belediyespor, Manisa gibi kulüpler de benzer şekilde bu süreçte mağdur edilmiştir. Bizim talebimiz, tüm kulüplerin hakkının teslimi ve hakkaniyettir. Birilerinin lobisi ile ayrıcalık dilenip yalan demokratlık taslamıyor, gerekirse sandık dahil her platformda hukuksuz ve ilkesiz kararların hesabını soracağımızı açıkça ilan ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.