SON DAKİKA
Hava Durumu

Tartışmalara neden olan kaçak villa yıkılıyor

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle bir süredir tartışma konusu olan villanın yıkımına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. İstinat duvarlarında yıkıma başlanırken, 13 Kasım'da binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tartışmalara neden olan kaçak villa yıkılıyor

Bursa'nın Hasanağa Mahallesi'nde Hasanağa Göleti manzaralı Mümin Terzioğlu adına kayıtlı kaçak villa bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olurken, Büyükşehir Belediyesi inceleme başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, uydu fotoğraflarından yapılan incelemede binanın 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığı belirlenerek binanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili geçen 12 Ekim'de Nilüfer Belediyesine, binayla ilgili işlem yapılması için yazı gönderdi.

Kaçak olduğu tespit edilen bina ile ilgili hiçbir işlem yapılmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim'de binayı mühürlerken, binanın maldan ve nüfustan tahliyesi için bina sahiplerine 13 Kasım'a kadar süre verdi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi ekipleri, binanın istinat duvarlarının yıkım sürecini bugün başlattı.

Villaya gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bina sahibi olarak görülen Mümin Terzioğlu ile görüşerek, istinat duvarının yıkımına başlanacağını bildirdi.

Taşınır malların tahliyesi için 13 Kasım'a kadar süre verildiği, bahçe duvarının ise taşınır mal sınıfına girmediği, bu nedenle yıkıma başlandığı belirtilirken, binanın yıkımının ise 13 Kasım'da gerçekleşeceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.