SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi yarımadada büyük orman yangını

Çanakkale cephesinde kara savaşlarının yaşandığı, şehitlikler ve anıtların bulunduğu tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın sırasında zaman zaman yaşanan patlamaların kara savaşlarından kalan mühimmatlardan kaynaklandığı anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2019 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tarihi yarımadada büyük orman yangını

Alınan bilgiye göre, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyünün üst kesimlerinde kalan ormanlık alanda saat 22.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının bir kolunun köye doğru, diğer kolunun ise Davutbeyin Çiftliği mevkiine doğru ilerlediği öğrenildi.

Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve AFAD ekipleriyle çok sayıda arazöz sevk edildi. Çok sayıda yangın söndürme aracı da Çanakkale'den arabalı vapurlar ile bölgeye nakledildi.

Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangın söndürme helikopterlerinin müdahalesi için sabahın olmasının beklediği belirtildi.

Yangın sırasında zaman zaman yaşanan patlamaların Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşlardan kalan mühimmatlardan kaynaklandığı anlaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.