SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi Kentler Birliği'nden Nilüfer ve Mudanya'ya ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Bursa'nın Nilüfer ve Mudanya Belediyeleri ödüllerini aldı. Nilüfer Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından Başarı Ödülü'ne değer görülürken, Mudanya Belediyesi ise Myrleia Antik Kenti Arkeoparkı, Tirilye Sanat Evi ve Kumyaka Çevre Sağlıklaştırma projeleri ile Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2019 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tarihi Kentler Birliği'nden Nilüfer ve Mudanya'ya ödül

Ülkemizin doğal, tarihsel, kültürel mirasının korunması ve her geçen yıl niteliksel anlamda yükseliş gösteren başarılı çalışmaların ödüllendirildiği "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nın  bu yıl 18'incisi düzenlenen ödül töreni, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi Nâzım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen YAPEX Fuarı'nda yapıldı.

Törende,  Nilüfer Belediyesi de Jüri tarafından tarih ve kültür mirasının korunması konusunda Başarı Ödülü'ne değer görüldü.

Nilüfer Belediyesi'nin ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve Gaziantep Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan'dan aldı.

Öte yandan ödül töreninin düzenlendiği YAPEX Fuarı'nda, Nilüfer Belediyesi'nin Sanlıkol ailesi ile birlikte hayata geçireceği Müzik Enstrümanları Müzesi Projesi de sergilendi. Proje hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan müzenin, Türkiye'nin önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri haline gelmesinin planlandığını söyledi.

MUDANYA BELEDİYESİ'NE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda Mudanya Belediyesi, Myrleia Antik Kenti Arkeoparkı, Tirilye Sanat Evi ve Kumyaka Çevre Sağlıklaştırma projeleri ile Jüri Özel Ödülü'ne değer görüldü.

Belediye meclis üyeleri, Fen İşleri Müdürlüğü personeli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ile birlikte katıldığı törende Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in elinden Jüri Özel Ödülü'nü alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ödülü tüm Mudanya'ya armağan etti. Kentlerin hafızalarıyla yaşadığını vurgulayan Hayri Türkyılmaz, "Doğal, kültürel ve tarihi mirasımızı koruyarak, geliştirerek geleceğe taşıma adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mudanya korunan tarihiyle, doğasıyla hafızasını koruyarak yaşayan bir kent olmaya devam edecek. Önümüzdeki sene yapılacak olan yarışmada açılışını yapacağımız Taş Mektep Restorasyon Projesi ile büyük ödülün sahibi olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

MYRLEİA ARKEOPARKI İLGİ ODAĞI OLDU

Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği nezdinde üçüncü kez ödül alırken, fuar alanında açılan Myrleia Arkeoparkı standı da ilgi odağı oldu. Birçok ilin belediye başkanlarının ziyaret ettiği Mudanya standında, ilçenin önemli değerleri tanıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.