SON DAKİKA
Hava Durumu

Talat Turhan yoğun bakımda

"Kontrgerilla" gerçeğine ilişkin araştırmaları ve yazdığı kitapları ile tanınan Araştırmacı-Yazar Talat Turhan(93) rahatsızlığı nedeniyle hastanede yoğun bakıma alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Talat Turhan yoğun bakımda

Kontrgerilla ve benzeri illegal yapılanmalar konusunda yaptığı araştırma ve yazdığı kitaplarla tanınan Araştırmacı-Yazar Talat Turhan(93) rahatszılığı nedeniyle kaldırıldığı Florance Nightingale Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bir süre önce rahatsızlığı nedeniye kaldırıldığı hastanede bir dizi operasyon geçiren Talat Turhan, son kritik ameliyat sonrası yoğun bakımda tutuluyor.

'12 Mart Dönemi'nde yargılandığı 'Bomba Davası'ndaki savunmasıyla Türkiye'deki kontrgerilla gerçeğini gözler önüne seren Talat Turhan en son iki yıl önce 'Direniş' kitabını yayınladı.

İlerleyen yaşına karşın araştırmalarını aralıksız sürdüren ve bunları kitaplaştıran Talat Turhan'ın Direniş kitabı ilk yayınlanan Bomba Davası'ndan bu yana 30. kitabı oldu.

1964 yılında kurmay yarbay rütbesinde iken Türk Silahlı Kuvvetleri'nden res'en emekli edilen Talat Turhan 12 Mart muhtırası sonrasında birçok subay ve aydın ile birlikte Ziverbey Köşkü'nde işkenceli sorgulardan geçmiş ve 2 yıl hapis yatmıştı.

Yargılandığı "Bomba Davası"nda, 'kontrgerilla' terimini Türkiye'de ilk kez kullanan Turhan, 1974'te Ecevit hükümetinin çıkardığı af kanunu üzerine "Affı kabul etmiyorum, affedilecek bir şey yapmadım; ya beraat ettirin ya da asın" diye dilekçe vermiş, ancak davası düştüğünden salıverilmişti.

Talat Turhan, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde yaptığı açıklamalarda bu davaların 12 Mart Dönemi'ndeki Bomba Davası'na benzediğini ve kumpas olduğunu söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.