SON DAKİKA
Hava Durumu

'Taksim'deki olayda kadınlar sindirilmeye çalışıldı'

Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı Kurucusu Av. Canan Arın, Türkiye'de en iyi muhalefeti kadın gruplarının yaptığını, ancak 8 Mart'ta Taksim'de yaşanan olayla birlikte kadınların da sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Arın, kadınların sahip oldukları bütün hakların adım adım ellerinden alındığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Taksim'deki olayda kadınlar sindirilmeye çalışıldı'

Bursa Barosu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Kadın ve Adalet" konulu konferans, Bursa Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Av. Canan Arın konferansa başlamadan önce Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan tarafından özgeçmişi okundu. Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol'un da izlediği konferansta Arın, kadın hakları ve kadına yönelik şiddet üzerine bir sunum yaptı.

Küçük yaşta kız çocuklarının uğradığı cinsel istismar ve erken yaşta evlendirilmeleri sorununa ağırlık veren Av. Canan Arın, sübyancılığın moda haline geldiğini ifade etti. Türkiye'de en iyi muhalefeti kadın gruplarının yaptığını, ancak 8 Mart'ta Taksim'de yaşanan olayla birlikte kadınların da sindirilmeye çalışıldığını belirtti.

Boşanmalarda kadınlar lehine hükmedilen yoksulluk nafakası süresinin kısaltılmasına yönelik yasal düzenleme girişimleri olduğunu hatırlayan Canan Arın, bunun kadın haklarını zayıflatma ve geriletme amacı güden zihniyetin bir çabası olduğunu anlattı. Arın pek çok erkekte "Ömür boyu nafaka ödemektense karımı öldürürüm, 12 yıl yatar çıkarım. Sen sağ ben selamet" düşüncesi olduğuna dikkat çekerek, "Böyle bir suç işleyen kişi bu kadar kısa sürede hapisten çıkmamalı" dedi.

Arın, kadın hakları konusunda baroların daha yüksek ses çıkartması gerektiğini ifade ederek, "Kız çocukları ve kadınlara yönelik cinsel istismar suçlarında iyi hal, töre ve başka saiklerle cezayı mümkün olduğunca azaltma hatta hiç cezalandırmama yoluna gidiliyor. Oysa Ceza Kanununda yazılan hükümler indirim yapmaksızın sonuna kadar uygulansa yeter. Bu vesileyle kadına yönelik suçlarda azalma görülecektir" dedi.

Konferansın sonunda Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan ve Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Av. Canan Arın'a plaket verdi.

Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı Kurucusu Av. Canan Arın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.