SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tabanın birlik olun çağrısına kayıtsız kalmadık'

5 Ocak 2020 günü yapılacak olan CHP Nilüfer İlçe Kongresi öncesi başkan adayları Özer Anaç ve Murat Halil Öztürk, birleşme kararı aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Tabanın birlik olun çağrısına kayıtsız kalmadık'

CHP Bursa Örgütü'nün yarın Osmangazi ile başlayacak olan ilçe kongreleri öncesi aday kulisleri hareketlendi. 4 adayın olduğu CHP Nilüfer'de Özer Anaç ile Murat Halil Öztürk, birleşme kararı aldılar. 

Nilüfer'de 5 Ocak 2020 günü gerçekleşecek İlçe Kongresi öncesi çalışmalar devam ederken, mevcut başkan ve başkan adayı Özer Anaç ile diğer adaylardan Murat Halil Öztürk birleşme kararı aldı. Nilüfer İlçe Başkanlığı Binası'nda yoğun bir katılımla gerçekleşen ve 'Partimiz için omuz omuza' başlığıyla yapılan basın açıklamasında ilk sözü Özer Anaç aldı. Mahalle örgütlerinden gelen 'birlik olun' çağrısına kayıtsız kalmadıklarını belirten Anaç, "Nasıl ki; delege seçimlerini demokratik ortamda gerçekleştirdiysek, önümüzde kongre sürecini de sağduyuyla tamamlayacağımıza inancım tam. Süreç başladığından bu yana 'Nilüfer'i Nilüfer yapan örgütlerimizdir' dedik. Mahalle örgütlerimizden gelen 'bir olun, birlik olun' çağrısına kayıtsız kalamazdık. Bir araya geldik ve bir karar aldık. Bugün salona geldiğimde bir parti büyüğümüz 'ilk kez bu kadar gülen insan gördüm' dedi. Bundan sonra Murat Halil Öztürk arkadaşım ile Nilüfer'i daha da gülümseteceğiz. Bizim bugünkü çağrımıza kulak verdiğiniz ve burada bizlerle olduğunuz, heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.  
 
'Altı ok ilkeleri doğrultusunda birleştik'
 
CHP Nilüfer İlçe Başkan adayı olarak yola çıkan ve Özer Anaç ile birleşme kararı alan Murat Halil Öztürk de ilkeler doğrultusunda yola beraber devam edeceklerini söyledi. Öztürk şunları söyledi:

"Yoğun katılım için teşekkür ederim. 1,5 aydır bir süreç yönetiyoruz. Benimle birlikte tüm aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bulunduğumuz her ortamda bir olmak, birlik olmaktan bahsettik. Sahada her zaman bir gülümseme gördük. Nilüfer'de çok adaylı bir dinamizm yaşanıyor. Bu birlikteliğin 6 Ocak ile beraber devam etmesini temenni ediyorum. Örgütümüz olumlu havayı görüyor ancak birliktelik de istiyordu. Buna gözlerimizi yummamız, kulaklarımızı tıkamamız imkansızdı. Son derece örtüşen yapılarla yolumuza devam ettiğimizi gördük. Bunun üzerine güç birliği yapmamız gerektiğini düşündük. Görüşmeler neticesinde Murat Halil Öztürk ve Özer Anaç ekiplerinin, Özer Anaç başkanlığında ilkelerimiz doğrultusunda birleşmesine karar verdik. Nilüfer'de her şey çok daha güzel olacak."

Bir gazetecinin hangi ilkeler doğrultusunda birleştiniz sorusuna Özer Anaç; "Altı ok ilkeleri doğrultusunda birleştik" dedi. Murat Halil Öztürk ise "Bu süreçte her zaman başkanın kim olacağının fark etmeyeceğini söyledim. Bizim ekibimizin ve Özer başkanın ekibinin birleşmesinin Nilüfer'imize, partimize, ülkemize faydası olacağını düşündük" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.