SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye Ordusu sekiz yıl sonra M5 karayolunda

Suriye'de M5 olarak bilinen Halep-Şam karayolunun 2012'den beri ilk kez Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2020 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2020 01:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Suriye Ordusu sekiz yıl sonra M5 karayolunda

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada M5 olarak bilinen Halep-Şam karayolunun 2012'den beri ilk kez Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiği belirtildi. Suriye Ordusu, 30 Ocak gününde aynı yol üzerinde, stratejik önemdeki Maarat el Numan Kasabası'nı almıştı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, M5 olarak bilinen bu stratejik karayolunun tamamının Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiğini duyurdu. Haberde, Rusya ve İran'ın desteğiyle ilerleyen ordunun, Halep'in batısındaki bir mahallenin de tamamen alınması sonrası M5 üzerinde tam kontrol sağladığı belirtildi.

M5 karayolu, Suriye'nin güneyindeki Deraa ile kuzeyindeki Halep kentini birbirine bağlayan, stratejik bir hat. Bu karayolunun açılmasıyla, Şam-Halep arasındaki kesintisiz bağlantı 2012'den bu yana ilk kez sağlanmış oldu.

Suriye Ordusu'nun İdlib'in güneyinde Türkiye'yle gerilimin gölgesinde sürdürdüğü operasyonlar ise Lazkiye ile Halep'i bağlayan M4 karayolunu açmayı hedefliyor. Bu iki yolun hükümet kontrolüne geçmesi, iç savaşın başından bu yana ülkenin en büyük kentleri arasındaki bağlantının ilk kez kurulmuş olması anlamına gelecek. (Aydınlık)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.