SON DAKİKA
Hava Durumu

'Suriye'de siyasi çözüm için mutabıkız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde özellikle Suriye ihtilafına ilişkin son gelişmeleri değerlendirme fırsatını bulduklarını belirterek, "Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir zemin oluştuğu hususunda mutabıkız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Suriye'de siyasi çözüm için mutabıkız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok ileri bir seviyeye geldiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Elbette bu seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Ülkelerimizin ve halklarımızın her alanda daha yakın ve güçlü işbirliği içinde olması noktasında iki taraf da hemfikir. Özellikle de savunma sanayine yönelik müşterek atacağımız adımları çok önemsiyorum."

"İş adamlarımızın önündeki tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor"

Erdoğan, Rusya ile vize muafiyeti rejiminin eski haline döndürülmesinin önem arz ettiğini vurgulayarak "(Rusya ile ticaret hacmi)Evvelce 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefimize ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize de dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Siyasi çözüme odaklanabileceğimiz hususunda mutabıkız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde özellikle Suriye ihtilafına ilişkin son gelişmeleri değerlendirme fırsatını bulduklarını belirterek, "Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir zemin oluştuğu hususunda mutabıkız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.