SON DAKİKA
Hava Durumu

Süleyman Soylu bu sefer TÜSİAD'a çattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sadece Suriyelilerin değil, Afganistan, Pakistan, Afrikalılar ve diğer ülkelerden gelen insanların Türkiye'deki kamu düzenine uymaları gerektiğini belirterek, "Bunların ekonomiye katkılarını da hükümeti fırsat bulunca eleştiren TÜSİAD değerlendirsin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Süleyman Soylu bu sefer TÜSİAD'a çattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali'nde esnafı ziyaret etti.

Hal esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Soylu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'ye son 2 yıldır ekonomik saldırı uygulandığını iddia ederek, "Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'a, 6-7 Ekim olaylarından 15 Temmuz'a kadar uyguladıkları saldırı, ekonomik saldırıdır. Türkiye'nin ekonomisini rayından çıkarmak hedeflerinden uzaklaştırmak için. Bir kısmında başarılı oldular. Başarılı olamadıkları yegane yıl, önümüzdeki 4-4,5 yıldır. Şimdi ona da bir çapak takmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Domates, patates, soğan üzerinden hükümeti düşüreceklerdi"

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bazen biz de kendimizi izah etmekte zorlanıyoruz. Hakikaten bunu en iyi siz biliyorsunuz. Domates, patates, soğan üzerinden hükümeti düşüreceklerdi Türkiye'de. Bizim aramızda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla hükümetimizle sizin aranıza bir gayrılık sokmaya çalışanlara siz de müsaade etmeyin."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un meselesi çözülürse Türkiye'nin de meselelerinin çözüleceğini ve rahatlayacağını ifade ederek, "İstanbul eğer tek başına bırakılırsa orada büyük problem yaşayacağımız açıktır." dedi.

"Türkiye'nin hayat nizamına ve kamu düzenine uymalılar"

Soylu, ülkedeki Suriyelilerin Türkiye'nin hayat nizamına ve kamu düzenine uymalarını sağlamalarının görevleri olduğunu dile getirerek, yanlış yapan varsa bedelini ödetip göndereceklerini belirtti.

Sadece Suriyelilerin değil, Afganistan, Pakistan, Afrikalılar ve diğer ülkelerden gelen insanların buraya uymaları gerektiğini vurgulayan Soylu, "Bize 6 ay süre versinler. Dükkanlarda gayriresmi kalabilecek bir tek kişi bırakmayacağız. Vatandaşın huzurunu bozacak ve bu konuda bizim ilkemize, kuralımıza, kamu düzenimize uymayana gerekli yaptırımı ortaya koyarız. İstanbul'da geçen yıl 4 bin 500 kişiyi yurt dışına, kendi memleketlerine gönderdik. Bu yıl bu sayıyı 50 bine çıkaracağız. Bu şu demektir, uyan kalır. Ve oralarda da güvenli bölge olduğu sürece bu geri gidiş devam edecektir. 331 bin kişi gönderdik şu ana kadar. 85 bin kişi de bayram tatili münasebetiyle gitti. Bunu da biz teşvik ediyoruz 'gidin' diye." açıklamasında bulundu

"Ekonomik katkısını TÜSİAD değerlendirsin"

Soylu, bunların ekonomiye katkılarını da hükümeti fırsat bulunca eleştiren TÜSİAD'ın değerlendirmesini isteyerek, "Çıksınlar, konuşsunlar katkıları nedir, ne değildir. Bunu da TÜSİAD bir çalışma yapsın bir değerlendirme yapsın. Her şeyi çok biliyorlar ya..." dedi.

Trabzon'da bir vatandaşın kendisine yönelik tepkisine de değinen Soylu, "Trabzonluların fırçasına alışığım ama tehdide alışık değilim. Tehdit beni zora sokuyor. Adam 'akıllı ol' diyor ya. Fırça yeriz kadını, erkeği, çocuğu, genci kimse tamam fırça yeriz, geçeriz. Biz ona söyleriz, o bize söyler geçeriz ama tehdit, boyutu kaçırdı biraz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Soylu'ya eski Avrupa Birliği ve Devlet Bakanı Egemen Bağış ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.