SON DAKİKA
Hava Durumu

Şule Çet'in ölümüyle ilgili iki şüpheli tutuklandı

Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili Çağatay A. ve Berk A. yeniden gözaltına alındı. Şüpheliler, daha sonra mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şule Çet'in ölümüyle ilgili iki şüpheli tutuklandı

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in, Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek öldüğü yönündeki iddialarla ilgili yeni gelişme yaşlandı. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 2 şüpheli yeni delillerin ortaya çıkması üzerine yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin açıklamasında 2 şüphelinin Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı ve haftanın belirli günleri kolluğa imza verme yükümlülüğü konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, soruşturma devam ederken şüphelilerin tekrar gözaltına alındıkları ve "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, ancak mahkemenin her 2 şüpheliyi serbest bıraktığı kaydedildi.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığınca düzenlenen otopsi raporunda Şule Çet'in kesin ölüm sebebi hakkında kanaate varılamadığı, kesim ölüm sebebinin tespiti amacıyla tüm evrakların İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, olay yerinde bulunan ve Çet'e ait olduğu değerlendirilen telefonun da Ankara Emniyet Müdürlüğünde halen incelendiği belirtildi.

Şule Çet'in ölümüyle ilgili toplanan deliller ışığında şüpheliler Çağatay A. ve Berk A'nın tekrar gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şüphelilerin "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Cinsel saldırı" suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirildi.

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, yanında çalıştığı Çağatay A. ile 28 Mayıs tarihinde buluştuğu Çağatay A.'ya ait Çankaya ilçesindeki bir plazanın 20. katındaki ofisten gece saat 04.00'da düşerek ölmüştü. Olay sonrası başlatılan soruşturmanın seyri, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporuyla değişti.

Şule Çet'in ölümüne ilişkin hazırlanan otopsi raporunda tecavüze ilişkin bulgulara yer verilmişti. İntihar ettiği iddia edilen Şule Çet'in tırnaklarının arasında ise başka bir kişiye ait olduğu öğrenilen DNA bulgusuna rastlanmıştı. Çet'in kanında "Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde" ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı. Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay A.'ya ait olduğu belirlendi.

Çet'in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.

Şule için sosyal medyada adalet çağrısı

Şule Çet için sosyal medyada adalet kampanyası başlatıldı. Şule Çet'in abisi Şenol Çet, sosyal medya hesabından adalet çağrısında bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölmesine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, şüpheliler Çağatay A. ve Berk A.'ın gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme, iki erkek sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.