SON DAKİKA
Hava Durumu

Su ve Çevre Fuarı'nda hedef farkındalık yaratmak

Bursa'da, su ve çevre konularının ele alınacağı Su ve Çevre Fuarı ile 4. Uluslararası Bursa Su ve Çevre Kongresi 22 Mart'ta başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Su ve Çevre Fuarı'nda hedef farkındalık yaratmak

Network Fuarcılık ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin (Merinos AKKM) iş birliği ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla su ve çevre konusunu, fuar ve kongre etkinlikleriyle eş zamanlı ele alacak organizasyon, Dünya Su Günü olan 22 Mart'ta başlayıp 24 Mart'ta sona erecek.

Su ve çevreye dair birçok konunun masaya yatırılacağı, önemli firmaların stant açıp alanında uzman isimlerin konuşmacı olacağı kongrede yaklaşık 500 bildiri yapılacak.

Kongreye, Su Vakfı Başkanı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, Türkiye Baraj Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Tosun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış ve EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu başta olmak üzere pek çok önemli isim ve akademisyen konuşmacı olarak katılacak.

'Hedef, farkındalık yaratmak'

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni, yaptığı açıklamada, organizasyona Bursa Büyükşehir Belediyesi, Su Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünün destek olduğunu kaydetti. 

Fuarın, Dünya Su Günü'nde kapılarını açacağını belirten Çepni, "Organizasyon çevre ve su kaynakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bunun yanında bilimsel programlarla da destekleniyor. 7'den 70'e toplumun tüm kesimlerine yönelik olarak hazırlanmış etkinlikler de fuara renk katacak." açıklamasında bulundu.

Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker de fuar ve kongrenin birlikte planlandığı organizasyonda toplum, sektör, öğrenciler, akademisyenler ve kamuya mesajların verileceğini, kararların alınacağını ve bilimsel bilgi paylaşımının yapılacağını ayrıca skeç, tiyatro gösterileri, şiir ve resim yarışmalarının olacağını belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.