SON DAKİKA
Hava Durumu

Su kayağında 6 ilden sporcular yarıştı

Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Kablolu Wakeboard Kulüplerarası ve Bireysel Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Su kayağında 6 ilden sporcular yarıştı

Bursa'daki Sukaypark'ta dün başlayan şampiyonada, Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Samsun, Kayseri, Muğla, Kocaeli'den 66 erkek ve 17 kadın sporcu yarıştı.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada, kadınlar 18 yaş altı kategorisinde Osmangazi Belediyespor Kulübünden Hilal Doğan, erkekler 18 yaş altı kategorisinde ise Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübünden Rıdvan Ali Atmaca birinci oldu.

Şampiyonada 18 yaş üstü erkeklerde Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübünden Doğan Soley, 18 yaş üstü kadınlarda Osmangazi Belediyespor Kulübünden Zuhal Çakır, birincilik elde etti.

Takımlar sıralamasında ise Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü 320 puanla birinci, Osmangazi Belediyespor Kulübü 306 puanla ikinci, İzmit Belediyespor Kulübü ise 305 puanla üçüncü oldu. 

Yarışma sonrasında TSSF Başkanı Şahin Özen, organizasyona 11 kulübün katıldığını aktardı.

Kablolu su kayağına Türkiye'de son 10 yılda ilginin arttığını belirten Özen, şunları kaydetti:

"Bizim için yüksek katılımlı şampiyona oldu. Su kayağı yeni yeni gelişmekte olan, hem tesis anlamında hem sporcu anlamında yeni yeni yükselen ve gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız bir spor branşımız. Kablolu su kayağı yarışması son 10 yılda ülkemizde giderek artan bir spor branşı. Şu anda 12-13 tesise sahibiz. 3-4 tanesi de proje aşamasında."

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik etti. Dündar, Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı merkezinin Sukaypark olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sukaypark, örnek bir tesis olarak geçen yıllarda Türkiye, Avrupa ve Dünya Wakeboard Şampiyonalarına ev sahipliği yaptı. Bu hafta sonu da yeniden Wakeboard Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Şu an Türkiye'de 12 farklı şehirde kablolu su kayağı tesisi bulunuyor. Bu da bizim doğru bir iş yaptığımızı ve kablolu su kayağı sporunun ülkemizde gelişmesine katkı koyduğumuzu gösteriyor."

Şampiyonada dereceye giren sporculara ve takımlara madalya verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.