SON DAKİKA
Hava Durumu

Sportif uçak kanserle mücadele için havalandı

Bursa'da sportif uçak ile kent semalarında "Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır" yazılı pankart açıldı. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Amacımız kansere dikkati çekmek. Kanser konusunda vatandaşımızın farkındalığını arttırmak" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sportif uçak kanserle mücadele için havalandı

Bursa'da, kanser konusunda farkındalığı artırmak için havalanan sportif uçak, kent semalarında "Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır" yazılı pankartla uçtu. 

İl Sağlık Müdürlüğünün, Yürekli Havacılık'ın desteğiyle organize ettiği 5 saat süren uçuşla, kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, etkinlik ile farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Akan, kanserin Türkiye'de ve dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini vurgulayarak, "Kanser en önemli ölüm nedenlerinden bir tanesi. Diğer taraftan biz biliyoruz ki erken teşhis ile birçok kanserin önüne geçebildiğimiz gibi ölümlerin de önüne geçebiliriz." diye konuştu.

Kanser konusunda farkındalık oluşturmak için yıl boyunca çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Özcan Akan, şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarda kanser farkındalığını arttırabilmek maksadıyla yıl boyunca karada, denizde ve havada çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Karada KETEM'ler veya mobil araçlarımız vasıtasıyla vatandaşlarımıza kanser konusunda farkındalık çalışmaları yürütüyoruz, taramalar yapıyoruz. 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' şeklinde pankartları şehrin 60 yerinde işlemiş durumdayız. Pembe renklerle şehrin değişik yerlerini ışıklandırdık. Denizde de BUDO İskelesi'nin olduğu yerlerde ve deniz araçlarında kanser farkındalığı çalışmaları yürüttük. Bugün de 'Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır' temasıyla bir etkinlik düzenledik."

Akan, uçağın 5 saat süreyle kentin yoğun olduğu yerlerde sloganın yazılı olduğu pankartı uçurduğunu belirterek, "Amacımız kansere dikkati çekmek. Kanser konusunda vatandaşımızın farkındalığını arttırmak." ifadelerini kullandı. 

Yürekli Havacılık şirketi sahibi Burak Yürekli de kamu yararını amaçlayan bu projeye destek verdiklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.