SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözcü yazarlarına istenen cezalar belli oldu

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davaya sunulan savcılık mütalaasında, sanık Burak Akbay yönünden dosyanın ayrılması, diğer 8 sanık hakkında ise 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sözcü yazarlarına istenen cezalar belli oldu

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada savcılık mütalaası sunuldu.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanıklar Metin Yılmaz, Necati Doğru, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Yonca Yücekaleli ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Emin Çölaşan ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı davanın esasına ilişkin hazırladığı mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, firari sanık hakkında Burak Akbay yönünden dosyanın ayrılmasına, diğer sanıklar Metin Yılmaz, Necati Doğru, Emin Çölaşan, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli'nin ''silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada, sanık Mediha Olgun hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin de uygulanması istendi. 

Mütalaanın ardından, sanık ve avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Mütalaaya sanık avukatlarından tepki

Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık avukatları, dosyanın henüz tamamlanmadığını, tanık dinlenilmesi ve kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin olduğunu belirterek, mütalaanın bu aşamada kabul edilmemesi ve okunmaması talebinde bulundu. 

Avukat İsmail Yılmaz, "Dosya eksiktir, olgunlaşmamıştır, bu nedenle mütalaa yazılamaz. Deliller eksiktir ve şahitler var. Bunlar tamamlanmadan, bu dosyada savcının mütalaa yazması son derece yanlıştır. Bu aşamada mütalaanın okunmamasını talep ediyoruz." dedi.

Davada taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mütalaanın kabul edilmemesi ve kovuşturmanın genişletilmesi taleplerini, bu aşamada yargılamaya yarar sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti. Gazetenin sahibi firari sanık Burak Akbay hakkında ise kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlatılması kararı veren heyet, esasa ilişkin son beyanları almak ve karar vermek üzere duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.

Ara karar açıklandıktan sonda söz alan sanık avukatlarından Celal Ülgen, mahkeme heyeti başkanına, mütalaanın daha kendilerine okunmadan bir gazetede yayımlandığını söyleyerek, "Sayın Başkan siz kimsiniz? Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemelerisiniz, siz bir gazetenin muhabiri değilsiniz. Bunu soruşturun lütfen." diye konuştu.

Mahkeme heyeti başkanının, "Dün savcı bey yazılı mütalaayı verdi. Yazılı olarak UYAP sistemine yüklendi. Yani o konuda ben nasıl aldılar, nasıl verdiler bilemem ben." demesinin ardından yeniden konuşan Ülgen, "Bunları FETÖ'de de yaşadık." ifadesini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.