SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözcü Gazetesi'ne 'FETÖ' operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve üç gazeteci hakkında 15 Temmuz 2016 günü gazetenin internet sitesine yayınlanan Gökmen Ulu imzalı "Sözcü Erdoğan'ı buldu" başlıklı haber nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sözcü Gazetesi'ne 'FETÖ' operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve üç gazeteci hakkında 15 Temmuz 2016 günü gazetenin internet sitesine yayınlanan Gökmen Ulu imzalı "Sözcü Erdoğan'ı buldu" başlıklı haber nedeniyle 'FETÖ' soruşturması başlattı.

"FETÖ üyesi olmamakla beraber örgüte destek olmak" suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay, İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Melda Olgun ile Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında haberi yazan Gökmen Ulu ile Melda Olgun'un İstanbul'da Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde olduğu, gazetenin sahibi Burak Akbay'ın Londra'da olduğu öğrenildi. Akbay'ın evine kapı çilingirle açılarak girildiği öğrenilirken, Sözcü'ye yönelik operasyonun 19 Mayıs tarihinde yapılması dikkat çekti.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre; Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek" suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

SÖZCÜ'DEN İLK AÇIKLAMA

Sözcü Gazetesi, operasyonun ardından "Sözcü Susarsa Türkiye Susar - Susmayacağız" başlıklı yazılı açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

"Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine başladığı 19 Mayıs günü Türkiye'nin vicdan sesi olan Sözcü'ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı. Sözcü'nün telefonları kilitlendi. Büyük şehirlerden köylere kadar binlerce noktadan destek telefonları, mailleri yağıyor. Kimse merak etmesin Sözcü susmayacak. Bu ülkenin insanlarının vicdan sesi olmaya devam edecek. Çünkü #SözcüSusarsaTürkiyeSusar"

AVUKAT CELAL ÜLGEN: 6 KEZ SAVCI DEĞİŞTİ

Sözcü Gazetesi avukatı Celal Ülgen de, operasyona ilişkin olarak Odatv'ye yaptığı açıklamada, "Soruşturmaya ilişkin 6 kez savcı değişti. Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman'dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor" dedi. 

Avukat Celal Ülgen şunları söyledi:

"EL KONULAN IPAD'İN İMAJI ALINMADI"

"Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın şu anda Sarıyer'deki evindeyim. Sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı var. Güvenlik şubeden polisler evde arama yaptı. Şu anda araç aramasına geçiyorlar. Bir Ipad var el konulan. O Ipad'i götürecekler ancak benim bütün ikazlarıma rağmen imajı alınmadı. Aslında imaj almak polisin yararına bir şey. Kendi delilini kendisi yok ediyor. Bunu anlatamıyoruz ne yazık ki. Özellikle FETÖ soruşturmalarında bu türlü imaj almadan yapılan el koyma daha sonra imaj alınmadığı için delil hükmünü kaybedecek. Bunu anlatmaya çalışıyoruz."

"HİÇBİR SAVCI SUÇ UNSURU GÖRMEMİŞTİ AMA..."

"Altı defa savcı değişti" diyen Avukat Ülgen şöyle devam etti:

"Her defasında savcı arkadaşlar, ben yetmiş sayfalık çok ayrıntılı ve fotoğraflarla savunma gönderdim, o savunmayı okudular. Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman'dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor. Arama kararının bir kopyasını istedim, gizlilik kararı nedeniyle bunun örneğini vermek istemediler. Arama kararı bu kapsamda değildir, bunun uyarısını yaptım."

OPERASYONA TEPKİLER ARTIYOR

Operasyona tepkiler ise çığ gibi büyüyor. Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.." dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu "Yeter... Sözcü bizim sözümüzdür... Sözcü'ye uzanan karanlık elleri kırarız... İstanbul uçaklarında yer yok... Bu Cumhuriyet düşmanı saldırıya karşı ortak savunma için Sözcü'nün Ankara ofisine geçiyorum..." ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise "Derdiniz bir tek muhalif medya organı kalmaması mı! Adaleti can çekişiyor!" diye tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ "Susturma sırası Sözcü gazetesine geldi. Gazetenin sahibi dahil 4 kişi gözaltına alındı. Haberi ilk olarak yine Sabah verdi" derken, BirGün muhabiri Erk Acarer "Sıra Sözcü'ye gelmiş. Gazeteye baskın 4 'FETÖ' gözaltısı. Cemaat her yerde! Bir tek, alayı yıllarca Gülen'e biat eden AKP'de yok!" ifadelerini kullandı.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon tepkisini "Kavurmacı'yı baklavacıyı bırakanlar Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu yapıyorlar..." ifadeleriyle dile getirdi. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ise "Sözcü'ye operasyon, aynı zamanda 19 Mayıs'a yapılmıştır. Bu kadar örtüşme ancak planlanabilir. 19 Mayısa 1 gün önceden iktidar yasak getirdi" dedi.

"FETÖ DARBEYİ BAŞARSA TUTUKLAYACAĞI HERKESİ..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "AKP Parti Devleti FETÖ ile sözde mücadele ediyor. Ne hikmetse Cumhuriyet'te, Sözcü'de "terörist" var ama AKP'de yok. Susturamayacaksınız!" derken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel "Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu ile görüştüm. Evinde polisleri bekliyor. Gözaltı kararını polisten önce ÇAMUR MEDYASI öğreniyor ve yayınlıyor. Yuh" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Timur Soykan "FETÖ darbeyi başarsa tutuklayacağı herkesi AKP tutuklatıyor. Yıllarca suç ortaklığı yapmış AKP ve FETÖ halen ortak olsa bu kadar olur yani." diye tepkisini dile getirdi. CHP eski Milletvekili "Hüseyin Aygün Cumhuriyet'ten sonra Sözcü hedefte.. Erdoğan başarırsa tek bir muhalif gazete bırakmama peşinde.. Ama bu hayal.. Özgür Basın boyun eğmez..." dedi.

Soruşturmaya konu olan; Gökmen Ulu'nun 15 Temmuz günü saat 16.25'te Sözcü gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberi şöyle;

SÖZCÜ Erdoğan'ı buldu

Altı gündür kamereların önüne çıkmayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Sözcü buldu. Erdoğan'ın işa adamı Serkan Yazıcı'nın villasında olduğu ortaya çıktı. Villanın etrafında kuş uçurtulmazken, Erdoğan'ın balkona bile çıkmaması dikkatten kaçmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.