SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyalist parti ve güçlere ittifak çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi(TKH), Türkiye'nin her alanda zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, tüm sosyalist parti ve güçlere seçimlerde güçbirliği çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sosyalist parti ve güçlere ittifak çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi'nden(TKH), tüm sosyalist parti ve güçlere yapılan güçbirliği çağrısında, karanlık gidişin karşısında yeni bir umudun ancak sosyalist bir odağın şekillendirilmesiyle mümkün olacağı belirtilerek, "Sosyalist parti ve güçlerin yan yana gelerek, önümüzdeki seçimde ortak bir duruş ve tavır geliştirmesi, emekçiler için umut olacak yeni bir kapıyı açacaktır." denildi.

"Bugünkü tablo, patronların ve emperyalistlerin çıkarına hizmet eden sermaye düzeninin gericileşmesinin objektif sonucudur. Laiklik kaldırılmış, halkın malları yağmalanmış, sömürü katmerlenmiş, eşitsizlik artmış, cumhuriyet gitmiş tek adam rejimi gelmiş, patronlar daha da zenginleşmiş, emperyalistler karlı çıkmış, yobazlar güçlenmiştir." deniledn açıklama şöyle:

"Bu tablonun birinci dereceden sorumlusu AKP iktidarı iken böylesi bir sürecin ortaya çıkmasında bizzat düzenin bütün partileri de sorumlu sayılmalıdır. Yaşanan son 15 yıllık süreç bize, düzen güçlerinin bu gidişi engelleyemeyeceklerini defalarca göstermiştir.

Bu gerici ve işbirlikçi sermaye düzeni, sağından solundan yamanarak, restore edilerek, reforma tabi tutularak düzeltilemez. Emperyalizme, gericiliğe ve sermaye sınıfına 'topyekûn' karşı durmadan bu süreç ne tersine döndürülebilir ne durdurulabilir ne de bu gidişatla mücadele edilebilir.

Düzen partileri -ister düzenin solu ister düzenin sağı olsun- arasında fark yoktur. Ülkemizde siyaset bir bütün olarak sağa kaymış, merkez sol olarak adlandırılan yapılar, merkez sağ partiler haline gelmiştir. Yıllardır emekçi halkımızın karşısında oy isteyen düzen partileriyle bu tablonun değişmeyeceği açıktır. Bugün sosyalistlerin önündeki en büyük görev, emekçi halkımızı düzen partilerine teslim etmemek, açık yüreklilikle 'düzen partilerine oy' yok demektir.

Ülkemiz seçim sathı mailine girmiştir. Bu satıhta ülkenin sosyalistleri, komünistleri ve devrimcileri, bağımsız bir sosyalist odağı ortaya çıkararak eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, bağımsızlıktan, adaletten ve insanca bir yaşamdan yana olan, başta işçi sınıfı olmak üzere emekçilerin, cumhuriyetçilerin, ilericilerin ve yurtseverlerin temsiliyetini üstlenmeli, gerçek solu alternatif haline getirmelidir.

Gerici sermaye düzenine ve bu gerici gidişe karşı gerçekçi tek alternatif sosyalizmdir. Bu karanlık gidişin karşısında ülkemizde yeni bir umut ancak ve ancak sosyalist bir odağın şekillendirilmesiyle mümkündür.

Sosyalist parti ve güçlerin yan yana gelerek, önümüzdeki seçimde ortak bir duruş ve tavır geliştirmesi, emekçiler için umut olacak yeni bir kapıyı açacaktır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, önümüzdeki seçimlerde sermayeye, gericiliğe ve emperyalizme karşı, düzen partilerinden bağımsız sosyalist bir odağın şekillendirilmesi için sosyalist, komünist ve devrimci güçlere güç birliği çağrısı yapar, bu sürecin şekillenmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini ilan eder."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.