SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi parti liderlerinden '19 Mayıs' mesajı

Siyasi partilerin genel başkanları, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Siyasi parti liderlerinden '19 Mayıs' mesajı

Siyasi parti genel başkanları, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladılar.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 19 Mayıs'ın, milletin cesaret ve kahramanlığıyla bir diriliş destanına ve zafere dönüşen bir hamlenin başlangıcı olduğunu belirterek, "19 Mayıs 1919'u anmak, benzer tehlikeler ve tehditler karşısında aziz milletimizin takınacağı tavrı, yürüyeceği yolu, ödeyeceği ve ödeteceği bedeli dosta düşmana ilan etmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, 101 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının Samsun'a çıkarak Mili Mücadele'nin kutlu meşalesiyle yola koyulduklarını kaydetti.

O meşalenin Samsun'dan Ankara'ya kadar uzanan bir yolculuğun ardından, dalga dalga tüm vatan sathına yayıldığını ve "Ya istiklal ya ölüm" kararlılığına dönüştüğünü belirten Şentop, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs, asil milletimizin cesaret ve kahramanlığıyla bir diriliş destanına ve zafere dönüşen bir hamlenin başlangıcıdır. Ama o gün başlayan yürüyüş, tarihin belli bir döneminde başlayıp bitmiş bir süreç değildir. 19 Mayıs 1919'u anmak, benzer tehlikeler ve tehditler karşısında aziz milletimizin takınacağı tavrı, yürüyeceği yolu, ödeyeceği ve ödeteceği bedeli dosta düşmana ilan etmektir. 19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümünün, milletimiz ve hassaten gençlerimiz için kutlu olmasını temenni ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz yol arkadaşları olmak üzere Milli Mücadele'ye ruh veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve hürmetle yad ediyorum."

Kasapoğlu: Motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yayımladığı mesajda, "Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir." dedi.Bakan Kasapoğlu yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: 

"19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun'da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 101. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunun şuuru içindedir. Bu millet, bir asrı aşkın bir zaman boyunca iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimlidir. Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakarlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür."

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin çağın gerektirdiği şekilde hayata katılabilmeleri için çalıştıklarını kaydeden Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı gençlerimiz; vatanımıza ve milletimizin hukukuna sımsıkı bağlıdır. Daha nice nesiller boyunca gençlerimiz bu kutlu görevlerini layıkıyla yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu şuurla, gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde bilgili, sağlıklı, ahlaklı, erdemli, manevi ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. 19 Mayıs 1919'un 101. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

Bakan Koca: Gençlik, toplum için yeni olan gerçeği görebilme, şartları aşma kabiliyetidir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik, toplum için yeni olan gerçeği görebilme, şartları aşma kabiliyetidir. Bandırma Vapuru'nun Samsun'a vardığı 19 Mayıs 1919'da bu ruha sarıldık. Milli Mücadele'nin fiili başlangıcı, büyük umut gününden ilham alan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin evlatlarının hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanet etmek üzere Cumhuriyet düşüyle çıktığı yürüyüşün, 19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümüne erişildiğini hatırlattı. 

Dersaadet'ten 16 Mayıs 1919'da ayrılarak Samsun'a doğru yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, ardından gelen idam fermanını halkın vicdanına sığınarak yırtıp attığını, bağımsızlık için ölümü dahi göze aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu mesajında, "Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 101 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kovid-19 salgın hastalığının yaşandığı bugünlerde, sağlık sorunlarının yanı sıra saray iktidarının neden olduğu ekonomik buhran ile de karşı karşıyayız. Ancak unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Aklın ve bilimin ışığında, güçlü bir toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Dolayısıyla bu ülkenin evlatlarının hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur. Özellikle de gençlerimizin... Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz günü hediye ettiği gençlerimize, geleceğimizi de emanet etmiştir. Gençlerimizin de bu inançla hareket etmesi, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkemizden taviz vermeden, ülkemizin yarınlarını inşa etmesi gerekir."

Samsun'da dün bağımsızlık, bugün Adana'da "hak, hukuk ve adalet" mücadelesi veren gençleri, hiçbir kuvvetin yıldıramayacağının bilinmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "İnanıyorum ki onlar, aynı azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucusu olacaktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Saadet lideri Karamollaoğlu: Büyük Türkiye ideali böylece hayat bulacaktır

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayımlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kurtuluş Savaşı'nın büyük dersler barındıran, tarihin eşsiz sayfalarından birisi olduğunu belirterek, en zor günlerde milletin azim ve kararlılığı sayesinde Türkiye'nin işgalden kurtarıldığını vurguladı. 

"Umutların bitti zannedildiği bir noktada, şartların getirdiği her türlü zorluğa rağmen inanmış insanların istiklal uğrunda ölmeyi göze aldıkları"nı belirten Karamollaoğlu, bu işaret fişeğinin 19 Mayıs'ta ateşlendiğini ifade etti.

Karamollaoğlu, gençlerin, 19 Mayıs 1919'da başlatılan Milli Mücadele ruhunu yeniden hayata geçirecek azim ve kararlılıkla çalışarak Türkiye'yi aydınlık günlere taşımaları gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki bu ülke idealist, vatansever, değerlerine sahip çıkan gençlerin omuzlarında yükselecek, yeniden büyük Türkiye ideali böylece hayat bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, bu ülke için can vermiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

BBP lideri Destici: Anadolu topraklarında yeniden var oluşun başladığı gün

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Kurtuluş Savaşı'nın, Anadolu topraklarında yeniden var oluşun başladığı gün olarak kabul edildiğini hatırlattı.

"Kurtuluş Savaşı; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla bütün bir milletin el ele, omuz omuza vererek kader birliği yaparak kazandığı bir zaferdir." ifadesini kullanan Destici, "O tarihte başlayan, yoklukla, acılarla, kanla gözyaşıyla sürdürülen mücadele; imanla ve aşkla, tüm dünyaya, şehit liderimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ifadesiyle 'Türk esir olmaz, Türk bayraksız olmaz, Türk devletsiz olmaz, Türk ezansız olmaz, Türk hürriyetsiz olmaz.' gerçeğini hatırlatarak zafere ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

DSP lideri Aksakal: Türk bayrağı, mavi göklerde sonsuza kadar dalgalanacaktır

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da, emperyalist işgale karşı ulusal mücadelenin başlatıldığı günden bugüne 101 yıl geçtiğini, Türk vatanının bulunduğu coğrafya üzerindeki kirli heveslerin, bugüne kadar bitmediğini vurguladı.

Emperyalist sistemin yeniden işgal stratejileri ile savaşın, inançla ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Aksakal, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919, bu kararlılığın vücut bulduğu bir tarih olarak sonsuza kadar ruhumuzda ve bilincimizde aynı inançla yaşamaya devam edecektir. Bu topraklar üzerinde asırlardır dalgalanan şanlı Türk bayrağı, geçmişten bu yana var olan ihanet yuvalarını darmadağın ederek mavi göklerde sonsuza kadar da dalgalanacaktır."

Genel Başkan Aksakal, tam bağımsız Türkiye idealinin lideri Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele'nin yılmaz savaşçıları ve bu yolda vatan toprağına emanet edilen tüm şehitleri minnet ve rahmetle andı.

DP lideri Uysal: Milletimiz her daim zafere matuftur

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, 19 Mayıs'ın, bir milletin kaderini, tarihin ve talihin istikametini değiştiren adımın atıldığı günün 101. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bu coğrafyadaki kadim milletin, kudret kapasitesini yaşama aktarıp ortak bir mefkure etrafında toplanabildiğinde neleri başarabileceğini defaatle ispat ettiğini belirten Uysal, "101 yıl önce istiklali mefkure, vatanı mukaddes bilerek yedi düvele, dahası vatanın çok sathındaki işbirlikçilere, ihanete galip gelen milletimiz eminiz ki her daim zafere matuftur." değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, "Bugünün armağan edildiği gençlerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Kutlu kurtuluş mücadelemizin başlangıcına vesile o adımın 101. yılında, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.