SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sisi'nin masasına oturmayanlar Mısır'dan soğan, patates ithal ediyor!'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, patates ve kuru soğan ithalatında en çok tercih edilen ülkenin Mısır olduğunu belirterek, "Sisi'nin masasına oturmayanlar Mısır'dan soğan, patates ithal ediyor. Patates ithalatının yüzde 85'i ve kuru soğan ithalatının yüzde 50'si Mısır'dan yapıldı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2019 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sisi'nin masasına oturmayanlar Mısır'dan soğan, patates ithal ediyor!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında tarım politikalarına ilişkin görüşlerini açıklayarak Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

"Tarım Bakanı'nın oradan inmesi gerekiyor. Bu bakan hakikaten bakıyor ve seyrediyor. Tarım Bakanı tarımın t'sinden bile anlamıyor çünkü aldığı eğitim pazarlama. Tarım Bakanı derhal istifa etmelidir." diyen Sarıbal, Türkiye'nin yeni bir tarım politikası uygulaması gerektiğini söyledi.

Patates ve soğanın geçen yılın en önemli konularından birisi olduğunu anımsatan Sarıbal, artan fiyatlar karşısında hükümetin her zamanki gibi ithalatı seçtiğini belirtti. Sarıbal, TÜİK verilerine göre bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 64 bin ton patates ithalatına 32 milyon dolar, 116 bin ton kuru soğan ithalatına 34 milyon dolar ödeme yapıldığını ifade etti.

Patates ve kuru soğan ithalatında en çok tercih edilen ülkenin Mısır olduğunu belirten Sarıbal, "Sisi'nin masasına oturmayanlar Mısır'dan soğan, patates ithal ediyor. Patates ithalatının yüzde 85'i ve kuru soğan ithalatının yüzde 50'si Mısır'dan yapıldı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?" dedi.

"Halktan ve üreticiden yana bir tarım politikası uygulamazsak, gıda, bundan sonra daha fazla sorun olacak." ifadesini kullanan Sarıbal, "Tarımda işler iyi gitmiyor. Çiftçinin borcundan tutun da ürettiği her kalemde sorunlar var. Bu Tarım Bakanı'nın oradan inmesi gerekiyor. Bu bakan hakikaten bakıyor ve seyrediyor. Tarım Bakanı tarımın t'sinden bile anlamıyor çünkü aldığı eğitim pazarlama. Tarım Bakanı derhal istifa etmelidir. Türkiye, yeni bir tarım politikası uygulamalıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.