SON DAKİKA
Hava Durumu

Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında göçük; 7 ölü

Şırnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki ruhsatsız olarak işletilen bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 7 işçi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında göçük; 7 ölü

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde ruhsatsız işletilen bir kömür ocağında göçük oluştu. 

Kömür ocağında çalışan işçilerden bazılarının göçük altında kalması üzerine olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sonucu 6 işçinin cenazesine ulaşıldı, 2 işçi ise yaralı kurtarıldı.

Yaralı işçiler Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçilerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Göçük altında işçi kalma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, göçüğün yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Enerji Bakanlığı'ndan açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, kazanın meydana geldiği maden sahasının faaliyetinin, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 2013'te durdurulduğunu bildirdi. 

Söz konusu saha için MİGEM tarafından verilen bir çalışma ruhsatının olmadığını belirten yetkililer, "Yapılan işlem kaçak işlemdir." ifadesini kullandı.

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan ve ruhsatsız olduğu belirtilen 3 nolu kömür ocağında meydana gelen göçükten kurtarılıp Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçilerden 2'si daha yaşamını yitirdi.

Göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıkarken, hastanedeki 1 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Göçük altında kaldığı belirtilen 1 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Enerji Bakanlığı kömür ocağının ruhsatsız olduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.