SON DAKİKA
Hava Durumu

Silahlı Kuvvetler'den YPG'ye topçu atışı

Türk Silahlı Kuvveleri unsurlarının Afrin'deki YPG mevzilerine top atışı yapılmasının ardından akşam saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki sınır birliklerine tank sevkiyatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Silahlı Kuvvetler'den YPG'ye topçu atışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Elazığ 6. Olağan İl Kongresi'nde Suriye'deki terör örgütüyle mücadeleye ilişkin mesajlar verdiği sırada TSK topçusu, örgütün Afrin'deki mevzilerini vurdu.

Erdoğan, "İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline." diye konuşmuştu.

TSK'nın topçu birlikleri, Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri ile Suriye'deki İdlib gerginliği azaltma bölgesinde konuşlu noktalardan Afrin'deki PYD'nin mevzilerine top atışları yaptı. TSK birlikleri, öğle saatlerinden itibaren Afrin'in Basufan, Cinderes , Deyr Bellıt ve Raco bölgelerine en az 36 atış yaptı.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden Hatay kent merkezine gelen 5 tank yüklü tır konvoyu, Reyhanlı ilçesine ulaştı. Konvoy burada güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edildi.

Tankların birliklere takviye amaçlı gönderildiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.